Băsescu: Faptul că instituţiile funcţionează mă îndreptăţeşte să cer dreptul de intrare în Schenegen. Un lucru bun ar fi dacă aş face echipă cu un MINISTRU DE INTERNE numit IOHANNIS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele CE, Jose Barroso, că faptul că instituţiile de la Bucureşti funcţionează îl îndreptăţeşte să solicite ţărilor UE intrarea în Schengen, el invocând şi progresele menţionate în cel mai recent raport MCV.

1399 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Faptul că instituţiile funcţionează mă îndreptăţeşte să cer dreptul de intrare în Schenegen. Un lucru bun ar fi dacă aş face echipă cu un MINISTRU DE INTERNE numit IOHANNIS

Băsescu: Faptul că instituţiile funcţionează mă îndreptăţeşte să cer dreptul de intrare în Schenegen

"Din raportul MCV este evident că instituţiile statului român responsabile de lupta anticorupţie au performanţe apreciate pozitiv de raportul MCV, şi mă refer aici la Direcţia Naţională Anticorupţie, ICCJ, ANI, la alte curţi decât ICCJ, la Curtea Constituţională", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută împreună cu Barroso, după întâlnirea de la Bruxelles.

El a arătat că faptul că instituţiile din România funcţioenază îl îndreptăţeşte, ca preşedinte al României, să solicite statelor membre dreptul României, prevăzut în Tratat, de a intra în spaţiul Schengen, atunci când îndeplineşte condiţiile.

"Este foarte adevărat că Raportul MCV face referiri cu privire la abordarea politicienilor din Români, în mod deosebit a Parlamentului, dar esenţa realităţilor este modul cum funcţionează instituţiile statului român, iar funcţionarea acestor instituţii ne îndreptăţeşte ca în acest an să parcurgem prima etapă de integrare în spaţiul Schengen", a mai arătat preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări, că a fi un bun lucru dacă ar putea face echipă pentru a sprijini intrarea României în Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis.

El a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele CE, Jose Barroso, după întâlnirea de la Bruxelles, dacă va face vizite la Berlin şi la Haga pentru a susţine obiectivul intrării României în Schengen.

"Un bun lucru ar fi dacă aş putea face echipă pentru a sprijin intrarea în Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis", a răspuns preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a făcut, miercuri, un apel către liderii USL să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică, menţionând că s-a creat un climat de instabilitate menit să afecteze credibilitatea ţării, instituţiile şi cetăţenii.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, lansează un apel către liderii Uniunii Social-Liberale (USL) să găsească de îndată o soluţie la actualele dispute din interiorul alianţei pentru a nu se ajunge la o criză politică. România are nevoie de stabilitate şi de un guvern pe deplin funcţional, care să poată gestiona în mod eficient problemele ţării şi să asigure o bună guvernare", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Băsescu a declarat, marţi, la B1, că apariţia lui Klaus Iohannis în formula USL este potrivită.

PNL l-a propus de Klaus Iohannis pentru a deveni ministru de Interne şi vicepremier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici