Băsescu îl felicită pe Viktor Orban pentru victoria în alegeri: "Am deplină încredere că raporturile cu poporul maghiar se vor consolida pe toate planurile"

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare premierului ungar, Viktor Orban, pentru victoria în alegerile legislative de duminică din Ungaria.

218 afișări
Imaginea articolului Băsescu îl felicită pe Viktor Orban pentru victoria în alegeri: "Am deplină încredere că raporturile cu poporul maghiar se vor consolida pe toate planurile"

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Stimate domnule prim-ministru, doresc să vă felicit pentru victoria obţinută cu prilejul alegerilor parlamentare desfăşurate în Ungaria şi să vă urez succes în îndeplinirea obiectivelor acestui nou mandat care v-a fost încredinţat", se arată în mesajul şeful statului român dat publicităţii de Administraţia prezidenţială.

Traian Băsescu transmite un mesaj şi poporului maghiar: "Folosesc această ocazie pentru a adresa sincere felicitări poporului maghiar şi îmi exprim deplina încredere că raporturile bilaterale, întemeiate pe relaţiile tradiţionale de prietenie între popoarele noastre, se vor consolida pe toate planurile, în beneficiul cetăţenilor români şi maghiari".

"Vă rog să primiţi, domnule prim-ministru, asigurarea înaltei mele consideraţii", se arată în încheierea mesajului preşedintelui Băsescu.

Partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a obţinut 44,54% din voturi în scrutinul parlamentar desfăşurat duminică în Ungaria, cu opt procente mai puţin decât în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici