Băsescu: M-aş duce în vizită la Moscova, dar deocamdată nu am nicio invitaţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ar merge într-o vizită oficială la Moscova, însă deocamdată nu are nicio invitaţie, el arătând că este prematură inclusiv o discuţie privind o vizită la Bucureşti a omologului rus, Vladimir Putin.

192 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-aş duce în vizită la Moscova, dar deocamdată nu am nicio invitaţie

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Deocamdată nu am nicio invitaţie, îmi pare rău. M-aş duce. Dar merge ministrul de Externe săptămâna viitoare pentru o întâlnire cu ministrul de Externe Lavrov. Eu cred că sunt paşi înainte şi în intrarea şi într-o colaborare politică, nu numai economică, pentru că economic Rusia este foarte prezentă în România", a declarat preşedintele Băsescu într-o conferinţă de presă, întrebat când va merge într-o vizită în Rusia.

Totodată, întrebat despre o vizită a preşedintelui Putin la Bucureşti şi dacă va fi adresată o invitaţie în acest sens de către ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu ocazia deplasării la Moscova, Băsescu a răspuns că este prematură o astfel de discuţie.

El a adăugat că rămâne de văzut dacă Putin va face o vizită la Bucureşti până la terminarea mandatului său la Cotroceni în 2014.

Preşedintele Băsescu a avut luni o întrevedere cu secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, generalul Nikolai Platonovici Patruşev.

"Să vedem. Este timp până pleacă ministrul de externe, să vedem ce va mai fi", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici