Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el făcând aceste afirmaţii cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale care participă la colocviul "Penser l'Europe"

971 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei", a declarat şeful statului, el precizând că a vorbit despre acest lucru şi în urmă cu circa două luni.

"În acelaşi context am susţinut că va fi cu atât mai bine cu cât va fi mai repede şi acest «mai repede» nu este generat de o grabă a României, ci, în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Băsescu.

Potrivit afirmaţiilor sale, dacă, în mod real, Europa vrea să fie în cabina de comandă a procesului de globalizare, ea nu poate să fie decât unită.

"Dacă vom rămâne aşa cum suntem, vom fi tot timpul în poziţia de a lupta uneori împotriva efectelor globalizării", a ţinut să precizeze preşedintele Traian Băsescu.

Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de către preşedinte a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale, care participă la colocviul "Penser l'Europe", care are loc la Bucureşti în perioada 13-15 octombrie.

Traian Băsescu a înmânat, joi, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Ofiţer profesorului universitar Thierry de Montbrial, Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor profesorilor universitari Jaime Gil Aluja, Evanghelos Moutsopoulos şi Michael Metzeltin.

El a conferit, de asemenea, Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor, Categoria A - "Literatura" profesorilor universitari Jacques De Decker, Serge Fauchereau, Radivoje Konstantinovic şi Gisele Vanhese, precum şi Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Comandor - "Cercetare ştiinţifică" lui Mohamed Laichoubi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici