Băsescu, miniştrilor: Pregătiţi pentru 2012 buget calculat pe creştere 2-2,5%, bazată pe investiţii

Preşedintele Traian Băsescu le-a solicitat miniştrilor, luni, la Cotroceni, să pregătească pentru 2012 un buget "care să n-aibă nicio legătură cu alegerile", respectiv care "să ia în consideraţie o creştere de 2 – 2,5%, dar bazată pe investiţii".

126 afișări
Imaginea articolului Băsescu, miniştrilor: Pregătiţi pentru 2012 buget calculat pe creştere 2-2,5%, bazată pe investiţii

Băsescu, miniştrilor: Pregătiţi pentru 2012 buget calculat pe creştere 2-2,5%, bazată pe investiţii (Imagine: Mediafax foto)

"Nu vă faceţi iluzia creşterii economice de 3,5-4% dacă nu deschideţi exploatări de metale. Şi vă spun eu - pentru că se simte şi vedem cifrele - încetinirea ritmului de creştere economică exact pe pieţele pe care România exporta. Vă sugerez să pregătiţi un buget pentru anul 2012 care să n-aibă nicio legătură cu alegerile, ci care să aibă legătură cu realitatea. Şi asta înseamnă un buget care să ia în consideraţie o creştere de 2 - 2,5%. Dar bazată pe investiţii", le-a spus preşedintele miniştrilor prezenţi la depunerea jurământului de învestitură de către Sulfina Barbu.

Şeful statului a spus că dacă Guvernul va continua să fie prudent şi să acţioneze responsabil, membrii săi vor obţine un rezultat mai bun la alegeri.

"Dacă Guvernul va continua să fie prudent şi să acţioneze - pentru că trebuie să recunoaştem, probabil şi pe fondul vacanţei parlamentare acţiunea a slăbit ca ritm - deci dacă Guvernul va face ce trebuie, vă asigur că aveţi mai mari şanse să obţineţi un rezultat la alegeri decât dacă veţi fi un Guvern care nu va face de frică. Eu vă asigur de tot sprijinul meu atât timp cât acţiunea guvernamentală este responsabilă şi îmi asum răspunderea politică alături de dumneavoastră", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici