Băsescu: O delegaţie SRI merge cu mine în Israel. Cooperarea antiteroristă prezintă un interes aparte

Cooperarea în domeniul antiterorist între România şi Israel prezintă un interes aparte, drept pentru care o delegaţie a SRI va merge în Israel, alături de delegaţia prezidenţială, a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, înainte de vizita de stat pe care o va efectua în Israel.

1545 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O delegaţie SRI merge cu mine în Israel. Cooperarea antiteroristă prezintă un interes aparte

Băsescu: O delegaţie SRI merge cu mine în Israel. Cooperarea antiteroristă prezintă un interes aparte (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Un interes aparte îl prezintă cooperarea în domeniul antiterorist, motiv pentru care o delegaţie a SRI se va afla în delegaţia mea", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Aeroportul "Henri Coandă".

El a precizat că printre obiectivele discuţiilor cu demnitarii şi instituţiile din Israel se vor număra şi cooperarea pentru neproliferarea armamentelor nucleare, cooperarea în domeniul criminalităţii transfrontaliere, precum şi cooperarea instituţiilor româneşti în combaterea traficului de persoane şi a traficului de droguri.

Băsescu a precizat că obiectivele vizitei în Israel sunt legate în primul rând de colaborarea bilaterală.

"Avem o colaborare consistentă atât din punct de vedere comercial, dar şi al operaţiunilor comune, fie că vorbim de cooperare economică, în domeniul militar sau cooperare ştiinţifică", a spus şeful statului.

El a menţionat faptul că unul dintre obiectivele legate de cooperarea ştiinţifică priveşte tranferul de tehnologie israeliană în domeniul medical, dar are în vedere, în acelaşi timp, şi invitarea specialiştilor israelieni să participe la proiectul laserului de la Măgurele.

Băsescu a spus că România doreşte extinderea cooperării româno-israeliene în domeniul agriculturii şi al industriei alimentare, un alt obiectiv constând în invitarea investitorilor israelieni să îşi mărească participarea în economia românească în domeniul industriei alimentare.

Preşedintele Băsescu se va afla luni şi marţi în vizite de stat în Israel şi în Teritoriile Palestiniene.

Programul vizitei în Israel a şefului statului cuprinde întâlniri cu preşedintele Shimon Peres, cu premierul Benjamin Netanyahu, cu preşedintele Knesset-ului, Yuli Edelstein, cu ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, dar şi cu românii din zonă. Traian Băsescu va vizita de asemenea Muzeul Holocaustului "Yad Vashem".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici