Băsescu vrea să transmită parlamentarilor PDL că, dacă nu susţin Guvernul, trec în opoziţie

Preşedintele Traian Băsescu intenţionează să participe la întâlnirea parlamentarilor PDL cu membrii Guvernului, pentru a le transmite deputaţilor şi senatorilor că, dacă nu susţin măsurile de austeritate şi Executivul este demis prin moţiune de cenzură, atunci PDL va trebui să treacă în opoziţie.

29 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea să transmită parlamentarilor PDL că, dacă nu susţin Guvernul, trec în opoziţie

Băsescu vrea să transmită parlamentarilor PDL că, dacă nu susţin Guvernul, trec în opoziţie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Preşedintele este aşteptat la această întâlnire pentru a le transmite parlamentarilor PDL un mesaj ferm, şi anume că, în opinia sa, ori susţin măsurile de austeritate promovate de Guvern prin angajarea răspunderii şi votează împotriva moţiunilor de cenzură, ori Executivul va fi demis prin aceste moţiuni, iar PDL nu va mai avea ca variantă decât să treacă în opoziţie", au declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, surse politice.

Parlamentarii PDL se vor întâlni, duminică seară, la Snagov, cu premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului într-o reuniune informală în cadrul căreia vor discuta despre asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate.

Potrivit surselor citate, parlamentarii vor discuta cu membrii Cabinetului Boc despre măsurile de austeritate care urmează să fie aplicate în perioada următoare şi care au determinat numeroase proteste sociale, unele chiar violente.

Membrii Executivului caută încă de joi soluţii alternative astfel încât să încerce să renunţe la ideea reducerii pensiilor, în principal a celor mici, au precizat sursele citate.

Informaţia privind întâlnirea de duminică a fost confirmată indirect de către parlamentari PDL de Suceava în cadrul conferinţei municipale de alegeri a partidului, în cadrul căreia aceştia şi-au exprimat speranţa că întâlnirea de duminică a grupurilor parlamentare PDL cu reprezentanţii Guvernului, aceştia să reuşească să explice necesitatea adoptării măsurilor de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici