Birchall, Teodorovici şi Oprea au primit undă verde/ Klaus Iohannis a semnat numirea interimarilor la cele trei ministere

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act miercuri de demisiile celor trei miniştri, Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia Intotero. El a semnat decretele prin care Ana Birchall, Eugen Teodorovici şi Radu Oprea sunt desemnaţi miniştri interimari.

2215 afișări
Imaginea articolului Birchall, Teodorovici şi Oprea au primit undă verde/ Klaus Iohannis a semnat numirea interimarilor la cele trei ministere

Klaus Iohannis a luat act de demisiile celor trei miniştri şi a semnat desemnarea interimarilor

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiţiei, interimar.

• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanţelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.

• Decret prin care se desemnează domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi seară preşedintelui Iohannis propunerile de numire ca miniştri interimar a Anei Birchall la Justiţie, a lui Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi a lui Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu este de acord cu remanierea şi că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniştri interimar, propunerile considerându-le nepotrivite.

Iniţial, Viorica Dăncilă i-a propus pe Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu şi Eugen Nicolicea să preia ministerele Fondurilor Europene, Românilor de Pretutindeni şi Justiţiei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici