Blaga: Cea mai mare problemă a bugetului pe 2015 sunt sumele alocate pentru investiţii

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat joi că principala problemă a proiectului bugetului de stat pe 2015, iniţiat de Guvern, vizează suma alocată pentru investiţii, în special cea pentru proiecte de infrastructură şi construirea de autostrăzi.

299 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cea mai mare problemă a bugetului pe 2015 sunt sumele alocate pentru investiţii

Blaga: Cea mai mare problemă a bugetului pe 2015 sunt sumele alocate pentru investiţii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat cum vede cifrele prezentate în cazul proiectului bugetului de stat pe 2015 iniţiat de Guvern.

O problemă generală, suntem nemulţumiţi de cuantumul sumelor alocate investiţiilor, şi asta este cea mai mare problemă a bugetului din 2015 şi, de fapt, a fost şi a bugetului pe 2014 (...) Vom analiza foarte serios în comisiile noastre de specialitate bugetul şi ne vom spune punctul de vedere în Parlament. Mai sunt patru ani şi vom sărbători cu mare fast, cum e şi normal, şi cu bucurie 100 de ani de la Marea Unire. Dar noi nu am reuşit în 100 de ani să facem o autostradă care să treacă munţii. Ori, unul dintre obiectivele importante care trebuie să stea în faţa României, şi pentru acelea cred că domnul Iohannis va face ceea ce a promis, adică putere – opoziţie să stabilim priorităţile pe termen lung ale României, este să legăm împreună între ele provinciile istorice ale României prin autostrăzi, şi pe urmă pe toate de Uniunea Europeană. Dar nimic nu am văzut din toate lucrurile astea în acest an”, a declarat Blaga

Liderul PNL a fost întrebat cum vede faptul că bugetul Administraţiei Prezidenţiale prevăzut pentru 2015 este unul cu 9% mai mic decât anul acesta.

”Nu este o dovadă de prietenie faţă de noul preşedinte şi noua Administraţie prezidenţială”, a răspuns Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici