Blaga: O întâlnire PDL-PNL va avea loc miercuri după-amiază, la Parlament/ Discuţii cu PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, după o şedinţă informală a conducerii partidului, că reprezentanţii PDL se vor întâlni, miercuri, la Parlament, de la ora 17.00, cu cei ai PNL, pentru o primă rundă de negocieri.

1284 afișări
Imaginea articolului Blaga: O întâlnire PDL-PNL va avea loc miercuri după-amiază, la Parlament/ Discuţii cu PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor

Blaga: O întâlnire PDL-PNL va avea loc miercuri după-amiază, la Parlament (Imagine: Captură Video)

PDL va avea tot miercuri, înainte de întâlnirea cu liberalii, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional.

Şi PNL are programată miercuri, de la ora 14.00, o reuniune a Delegaţiei Permanente.

Marţi, liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare.

Ungureanu a declarat, la finalul discuţiei cu Antonescu, că discuţiile pentru coagularea dreptei sunt într-o fază incipientă şi nu este vorba despre fuziuni, făcând un apel la liderii politici să fie "decenţi".

Discuţii cu PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor PNL-PDL - surse

Discuţiile cu PMP în ceea ce priveşte unificarea forţelor de dreapta ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor dintre PNL şi PDL, dar şi dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi liberali, existând "o reticenţă faţă de Elena Udrea", au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Atât liderii PDL, cât şi cei ai PNL sunt reticenţi în ceea ce priveşte negocierile cu Partidul Mişcarea Populară, în special din cauza imaginii Elenei Udrea care este asociată ca imagine lui Traian Băsescu, au susţinut sursele citate.

Aceleaşi surse au precizat că discuţiile cu reprezentanţii PMP ar putea avea loc abia după finalizarea negocierilor dintre PNL şi PDL pentru o alianţă politică în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

De asemenea, liberalii îşi doresc să ajungă la o concluzie în cazul discuţiilor începute cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice.

De altfel, discuţiile de miercuri dintre liderii PNL şi PDL survin unor negocieri preliminare la nivelul eşalonului II din cele două partide înainte de alegerile europarlamentare. La momentul respectiv, întâlnirea între Crin Antonescu şi Vasile Blaga a fost amânată pentru după alegeri pentru a vedea raporturile politice dintre cele două partide, mai susţine sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici