Blaga: Premierul "Ponta zapciul" propune o construcţie bugetară care apasă tot mediul de afaceri

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că PDL va iniţia o moţiune pe tema involuţiei economice în care va cere retragerea bugetului pe 2014, arătând că nimeni nu e mulţumit de construcţia bugetară propusă de premierul "Ponta zapciul".

183 afișări
Imaginea articolului Blaga: Premierul "Ponta zapciul" propune o construcţie bugetară care apasă tot mediul de afaceri

Blaga: Premierul "Ponta zapciul" propune o construcţie bugetară care apasă tot mediul de afaceri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Noi nu-l vom vota (bugetul pe 2014 - n.r.). Mai mult, o să iniţiem o moţiune pe tema involuţiei economice, a creşterii fiscalităţii, în care vom cere chiar retragerea bugetului", a afirmat Blaga luni, înainte de şedinţa BPN, întrebat dacă opoziţia va vota bugetul.

El a spus că USL vine cu cea mai proastă construcţie bugetară, care este criticată de tot mediul de afaceri, arătând că nimeni nu este mulţumit de această construcţie propusă de premierul "Ponta zapciul".

"Ei vin cu cea mai proastă construcţie bugetară, criticată de absolut tot mediul de afaceri, că discutăm de Camere de Comerţ Româno-Americană, de Asociaţia Investitorilor Străini, de Consiliul Fiscal. Nimeni nu este mulţumit de această construcţie bugetară propusă de acest premier Ponta zapciul, taxe peste tot ce mişcă în ţara asta. Nu are niciun fel de intenţie de a reduce presiunea fiscală, de a reduce inflaţia, de a reduce mai ales această grea apăsare pe tot mediul de afaceri, care este a treia fiscalitate pe forţa de muncă din Europa", a mai spus Blaga.

Preşedintele PDL a lansat duminică un apel către "toţi parlamentarii de bună credinţă", cerându-le acestora "să blocheze toate măsurile propuse de Ponta în proiectul de buget", Blaga spunând că bugetul pe anul viitor, aşa cum este creionat acum, este unul "fanariot" şi "ipocrit".

PDL a anunţat din 4 noiembrie că în această săptămână va depune la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema situaţiei economiei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici