Blogger-ul Mirel Axinte anunţă că a devenit consilier al lui Lăzăroiu

Mirel Axinte, cunoscut sub semnătura "Bleen" pe un blog de subiecte politice pe care posta mesaje şi fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, anunţă, într-o postare în care precizează că a trecut prin facultate "ca gâsca prin apă", că devenit consilier personal al ministrului Muncii.

1551 afișări
Imaginea articolului Blogger-ul Mirel Axinte anunţă că a devenit consilier al lui Lăzăroiu

Blogger-ul Mirel Axinte anunţă că a devenit consilier al lui Lăzăroiu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Axinte relatează pe blog cum a devenit consilier al ministrului Muncii. "Sâmbătă am primit un sms de la Sebastian Lăzăroiu: «Vreau să te iau consilier. Te bagi?». M-am băgat, după o zi de gândire", scrie Axinte pe blogul Madame Blogary.

"Aşa se face că începînd cu 9 iunie 2011 sunt consilier personal al Ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Cîteva precizări: conform legii e un contract de muncă pe perioadă determinată, mai exact, pe perioada mandatului ministerial. Pleacă mâine Lăzăroiu, contractul meu se încheie de jure şi plec şi eu. Nu sunt funcţionar public, posturile aferente cabinetului ministerial ţin de o lege specială, Legea 760/2001, lege de aprobare a OUG 32/1998 de organizare a cabinetului demnitarului. Cu alte cuvinte, e un post mai degrabă politic. La cabinetul său, demnitarul poate angaja şi o vrăjitoare, dacă are încredere în ea. Nu e ilegal. Doar că va răspunde politic pentru asta. Nu sunt vrăjitoare (deşi sînt bun la ghiceli şi intuiţii) însă Sebastian Lăzăroiu, dacă a făcut o alegere proastă în ceea ce mă priveşte, va plăti politic şi uman, ca să zic aşa", scrie Axinte.

"Pentru cei care o vor da cu tinichigiul şi vînzătorul de uşi de garaj, ţin să specific că am lucrat cîţiva ani în domeniul asistenţei sociale, în administraţia publică, şi nu oriunde, ci în sectorul 5, adică în Ferentari, Rahova, Sălaj, Măgurele, Alexandria, Ghencea, Giurgiului. Şi, chiar mai rău, am şi studii în domeniu, deşi, fie vorba între noi, nu mi-au ajutat la absolut nimic, am trecut prin facultate ca gîsca prin apă. Din facultate am rămas «doar» cu prietenii, şi nu-i puţin lucru, avînd în vedere că-s aceiaşi de peste 15 ani. Nu am mize personale, fie financiare sau politice. Nu am complexe, şi deci nici ambiţii. Dar nici timidităţi. O asemenea poziţie nu-mi excită din cale afară orgoliul dar nici nu-mi place să-mi cer scuze că exist sau că cred în ceea ce cred, că sînt unde sînt sau fac ceea ce fac. Dar mă opresc aici, că, asta-i viaţa, pe Blogary logoreea costă, «cine dă din gură, e trimis la Muncă»", scrie Axinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici