Boc: Cum să-şi permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?

Fostul premier Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Braşov, că ministrul de Externe Titus Corlăţean şi premierul Victor Ponta că "se cred stăpânii ţării" şi administrează România "ca pe propria moşie", adăugând: "Cum să-şi permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?"

857 afișări
Imaginea articolului Boc: Cum să-şi permită un ministru sau un prim-ministru să spună că nu ne interesează Schengen?

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Uitaţi-vă la declaraţia lui Corlăţean de ieri. Păi oamenii ăştia se cred stăpânii ţării. Administrează România ca pe propria moşie. Cum să-şi permită un ministru sau un prim ministru să spună că nu ne interesează Schengen? Ce, e proprietatea domnului Ponta sau a domnului Corlăţean intrarea României în Schengen? Acesta nu este un moft al Guvernului, e un drept al românilor pentru care au făcut multe sacrificii ţinând cont că aderarea la Uniunea Europeană aduce şi unele sacrificii, cum ar fi preţul la carburanţi, liberalizarea preţului la gaze, iar când ai un drept cum este intrarea în spaţiul Schengen să spui că nu mă interesează. Pentru un asemenea gest orice politician ar trebui să dea socoteală foarte serios", a spus Boc.

Emil Boc a însoţit-o, sâmbătă după-amiază, la Braşov, pe Elena Udrea, care le-a prezentat colegilor din organizaţia judeţeană a PDL Braşov moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PDL.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, că Titus Corlăţean a exprimat poziţia Guvernului, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a delimitat de afirmaţiile ministrului de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici