Boc: PDL şi actuala Coaliţie vor fi la guvernare şi după 2012

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că PDL şi actuala Coaliţie se vor afla la guvernare şi după anul 2012, deoarece au dat dovadă de "responsabilitate", iar electoratul se schimbă şi va aprecia "politicieni raţionali, realişti şi care spun lucrurilor pe nume".

240 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL şi actuala Coaliţie vor fi la guvernare şi după 2012

Boc: PDL şi actuala Coaliţie vor fi la guvernare şi după 2012 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării lucrărilor la autostrada Sibiu - Orăştie, dacă va inaugura, în 2013, şi autostrada în calitate de premier şi a răspuns că PDL se va afla sigur la guvernare.

"Vă pot asigura că PDL şi actuala Coaliţie se vor afla la guvernare şi după 2012. Asta este cel mai important. PDL a demonstrat responsabilitate, şi nu o atitudine care să aducă voturi de moment în detrimentul interesului românilor", a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă va continua să fie premier, Boc a răspuns: "Vom vedea! Aceste lucruri nu se tranşează acum".

Premierul a adăugat că aspectul cel mai important este că PDL şi Coaliţia sunt "ataşaţi de interesul României de a merge mai departe".

"Vedeţi ce se întâmplă în lume. Se schimbă lumea cu totul. România are o situaţie uşor avantajată deoarece avem o stabilitate macroeconomică, dar suntem dependenţi de ce se întâmplă în Europa şi de evoluţia pieţelor de acolo. Costul dobânzilor creşte de la o lună la alta, fără ca în România să se întâmple ceva negativ", a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, nivelul datoriei publice a României este destul de redus, doar trei ţări din UE având o datorie mai mică decât a României, ca procent din PIB.

"România trebuie să fie extrem de prudentă, extrem de eficientă ca să nu intre în niciun fel de derapaj şi să păstreze în limite controlabile bugetul de anul viitor şi creşterea economică, altfel intrăm într-o spirală a colapsului", a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, în 2012, va fi nevoie de politicieni responsabili care să spună lucrurilor pe nume şi să nu facă promisiuni deşarte.

"Lumea se schimbă şi electoratul se schimbă, iar anul viitor va merge pe politicieni raţionali, realişti, care să spună lucrurilor pe nume, nu ca Ponta şi Antonescu, care promit marea cu sare", susţine Emil Boc.

Acesta a apreciat că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu vor reuşi, cu "iresponsabilitate politică şi punând ţara pe butuci", să câştige "funcţii înalte în stat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici