Boc, personaj într-o parodie horror intitulată "Resident Emil". Filmul este o "glumiţă politică" - FOTO

Fostul premier Emil Boc este personajul principal al unui film de foarte scurt metraj, o parodie horror intitulată "Resident Emil" şi realizată de un jurnalist clujean, acesta afirmând că, prin anunţul candidaturii lui Boc la Primărie, filmul devine unul "vizionar".

1141 afișări
Imaginea articolului Boc, personaj într-o parodie horror intitulată "Resident Emil". Filmul este o "glumiţă politică" - FOTO

Boc, personaj într-o parodie horror intitulată "Resident Emil". Filmul este o "glumiţă politică"

Filmul de foarte scurt metraj realizat de jurnalistul clujean Vasile Hotea-Fernezan va fi prezentat în premieră, vineri seară, în cadrul unei festival care a început la Cluj-Napoca.

Vasile Hotea-Fernezan a declarat, joi, că prin candidatura la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc îi va promova filmul, care este "o glumiţă politică".

"Institutul Francez organizează în cadrul Festivalului Très Courts o competiţie specială de filme foarte scurte româneşti. Anul acesta s-au primit 67 de filme din toată ţara, realizate de amatori sau de studenţi la facultăţile de film. Eu am intrat în competiţie cu filmul «Resident Emil», care are o durată de trei minute şi care va fi proiectat, în premieră, vineri, în cadrul festivalului. Pelicula îl are ca personaj principal pe Emil Boc. Prin candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca, Boc îmi promovează filmul care, sunt convins, va fi bine primit de public. Îi recomand şi lui Emil Boc să îl vadă. Nu consider micul meu experiment un film, este mai mult o glumiţă politică, o parodie horror", a arătat jurnalistul.

El a menţionat că pelicula a fost filmată în martie 2012 şi montată cu câteva ore înainte de expirarea termenului de înscriere în concurs.

"Filmările au durat o zi, mai mult a durat post-producţia, respectiv montajul şi desenele animate. Actorii sunt din familie şi prieteni, pe ei i-am luat pe nepregătite, nu ştiau ce urmează şi le-am dat indicaţii rapide. Ne-am distrat mult şi la filmări şi la montaj. Imaginea, desenele animate şi montajul sunt făcute de colegi de la TVR Cluj, respective Szoke Szilard - imagine, Ligia Smarandache - animaţia şi Radu Simu - montajul. Fiecare dintre ei are o mai mare contribuţie la film decât mine, eu am avut ideea, oamenii s-au pus pe treabă şi apoi totul a decurs oarecum simplu, ca o joacă, ne distram şi munceam nopţi în şir, pentru că toţi avem şi job-uri care ne mănâncă timpul", a susţinut Vasile Hotea-Fernezan.

Jurnalistul a adăugat că şi-a dorit foarte mult ca Emil Boc să îşi anunţe candidatura la Primăria Cluj-Napoca, pentru că asta face din filmul său unul "vizionar".

"Am intuit în film, făcut cu luni în urmă, această candidatură, aşa că domnul Boc nu putea să aleagă o perioadă mai bună pentru anunţarea candidaturii. De fapt, cred că s-a înscris în cursa pentru Primărie doar pentru a-mi promova filmul, al cărui fan ar trebui să fie. Emil Boc a avut ghinionul să joace în acest film pentru că prenumele Emil seamănă mult cu Evil şi pentru că a fost «resident» la Guvern şi vrea să fie «resident» şi la Primărie. Este un politician care s-a expus ironiei prin statura sa politică. Psihanalitic, coşmarul său cu gâştele uriaşe poate explica coşmarul provocat naţiunii. Filmul a pornit de la o analiză a politicului, O altă posibilă explicaţie pentru acest film ar fi faptul că simt din când în când nevoia câte unui gest de frondă, ca exerciţiu de libertate, pentru a-mi dovedi că nu m-am lăsat «prins» de sistem", a spus Hotea-Fernezan.

Vasile Hotea-Fernezan are 36 de ani, este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) şi lucrează ca reporter la TVR.

În cadrul Festivalului Tres Courts, care a început joi şi va dura până sâmbătă, la cinema Victoria, au fost selectate 18 filme, care vor fi difuzate ulterior în 20 de oraşe din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici