Bugetul Educaţiei, aprobat de Comisii. Academia Oamenilor de Ştiinţă devine ordonator de credite

Bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale a fost adoptat, duminică, de către Comisiile reunite de buget, fiind adoptat şi un amendament iniţiat de fostul ministru Ecaterina Andronescu prin care Academia Oamenilor de Ştiinţă va deveni ordonator de credite.

506 afișări
Imaginea articolului Bugetul Educaţiei, aprobat de Comisii. Academia Oamenilor de Ştiinţă devine ordonator de credite

Bugetul Educaţiei, aprobat de Comisii. Academia Oamenilor de Ştiinţă devine ordonator de credite (Imagine: Viorel Dudau/ Arhiva Mediafax Foto)

Bugetul Ministerului Educaţiei va fi, în 2016, de aproape 10,6 miliarde de lei, în creştere cu 4,2% faţă de anul în curs.

La Comisiile de buget au fost depuse 18 amendamente, unul singur fiind admis. Este vorba despre un amendament al senatorului PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, care prevede că Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR) nu va mai fi bugetată prin Ministerul Educaţiei, ci va deveni ordonator de credite, cu buget propriu.

Astfel, prin acest amendament, cele 6,4 milioane de lei prevăzute în bugetul ministerului Educaţiei pentru AOSR vor fi vărsaţi direct în conturile Academiei, care va dispune singură de fonduri.

Bugetul Ministerului Educaţiei a fost adoptat în unanimitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici