Călin Popescu Tăriceanu: Din perspectivă constituţională nu există interdicţii suplimentare pentru viitorul premier

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că PSD şi ALDE vor propune un singur premier după alegeri, afirmând că Liviu Dragnea ar putea fi nominalizat pentru această funcţie, deşi legea aduce restrângeri, însă Constituţia nu prevede interdicţii suplimentare.

2239 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Din perspectivă constituţională nu există interdicţii suplimentare pentru viitorul premier

Călin Popescu Tăriceanu: Din perspectivă constituţională nu există interdicţii suplimentare pentru viitorul premier (Imagine: Octav Ganea /Mediafax Foto)

"În mod cert, după alegeri, nu ştiu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că o dată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcţia de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că "în niciun caz"  PSD şi ALDE nu vor propuneri fiecare câte un candidat de premier.

"Cred că e o logică simplă de tot, care o să ne oblige să mergem cu o singură propunere, fiecare având perspectiva proprie - PSD are o perspectivă politică aparte, ţinând cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar şi poziţia noastră, care aş spune că nu e cu nimic mai puţin valoroasă - reprezintă electoratul liberal şi reprezintă un element necesar pentru asigurarea unei majorităţi în Parlament pentru viitorul guvern", a adăugat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că, din punct de vedere constituţional, Liviu Dragnea, poate fi desemnat să formeze viitorul guvern.

"Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situaţii pe care o ştim cu toţii. Există perspectiva constituţională, care e foarte clară - nu există interdicţii suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm şi o să vedem care este soluţia pe care o vedem", a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici