Candidatul USL la Primăria Ploieşti promite "pensii municipale". Taloanele de înscriere, trimise prin Poşta Română

Candidatul USL la Primăria Ploieşti promite vârstnicilor "pensii municipale" de la bugetul local de circa 200 de lei lunar şi a trimis pensionarilor prin Poşta Română, cu care USL a încheiat contract, taloane de înscriere pentru a primi aceste venituri, promisiunea stârnind reacţii vehemente în PDL.

642 afișări
Imaginea articolului Candidatul USL la Primăria Ploieşti promite "pensii municipale". Taloanele de înscriere, trimise prin Poşta Română

Candidatul USL la Primăria Ploieşti promite "pensii municipale". Taloanele de înscriere, trimise prin Poşta Română

Candidatul USL la Primăria Ploieşti, senatorul PSD Iulian Bădescu, a trimis pensionarilor din Ploieşti, prin Poşta Română, "taloane de pensie municipală", prin care promite vârstnicilor din municipiu acordarea, sub forma unei plăţi lunare, a unui venit suplimentar în cuantum de aproximativ 200 de lei.

"Ştim că există resurse pentru ca viaţa dumneavoastră să fie decentă şi onorantă. În mandatul 2012 - 2016, Primăria Ploieşti trebuie să vă acorde, sub forma unei plăţi lunare, o sumă de aproximativ 200 de lei. Reprezentăm garanţia unei conduceri competente şi corecte a Ploieştiului şi a judeţului Prahova. Vă rugăm să păstraţi talonul de mai jos pentru a vă înscrie în iunie 2012 pe listele Primăriei pentru acordarea Pensiei Municipale", se arată în talonul trimis tuturor pensionarilor ploieşteni.

Pe hârtiile trimise ca "talon de pensie municipală" apar numele candidatului USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cel al lui Iulian Bădescu şi se specifică faptul că aceste taloane sunt tipărite pentru USL Ploieşti într-un tiraj de 70.000 de exemplare.

Iulian Bădescu a arătat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri seară, că "taloanele" au fost trimise prin Poşta Română, în baza unui contract încheiat între Poşta Română şi USL, Poşta primind pentru aceste servicii 3.000 de lei.

Iulian Bădescu a mai spus că "pensia municipală" reprezintă un ajutor social similar celui acordat de Radu Mazăre sub formă de alimente pensionarilor din Constanţa şi că acest ajutor va fi suportat de la bugetul local.

Bădescu a spus că nu toţi pensionarii vor primi această pensie municipală, şi că în Consiliul Local se va stabili cine anume va primi acest tip de ajutor, principalul criteriu fiind cel al cuantumului veniturilor vârstnicilor care solicită această pensie.

Iulian Bădescu a apreciat că aproximativ 30.000 de pensionari ar urma să beneficieze de "pensia municipală" şi că efortul bugetar pentru achitarea "pensiilor municipale" ar fi de câteva milioane de euro anual.

Distribuirea acestor taloane de pensie a stârnit reacţii vehemente în rândul PDL Prahova.

"Constatăm cu stupoare faptul că reprezentanţii USL Prahova, Mircea Cosma şi Iulian Bădescu, neavând nici cea mai mică urmă de ruşine faţă de ploieşteni, inventează cea mai gogonată minciună electorală, încercând să manipuleze locuitorii vârstnici ai acestui oraş cu promisiunea aberantă că le vor acorda o aşa zisă pensie municipală", se arată într-un comunicat dat publicităţii de PDL Prahova.

În documentul citat se precizează că Partidul Democrat Liberal, filiala Prahova, a decis să sesizeze Biroul Electoral Judeţean "pentru a se stopa cât mai curând demersul mincinos al lui Mircea Cosma şi Iulian Badescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici