CCR a validat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iohannis: Voi veghea la respectarea Constituţiei / Cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au fost sancţionaţi prin vot - VIDEO

Curtea Constituţională a României a validat, joi, cu unanimitate de voturi, rezultatul alegerilor prezidenţiale şi alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte.

886 afișări
Imaginea articolului CCR a validat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iohannis: Voi veghea la respectarea Constituţiei / Cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au fost sancţionaţi prin vot - VIDEO

CCR a validat rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iohannis: Voi veghea la respectarea Constituţiei / Cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au fost sancţionaţi prin vot

„Cu unanimitate de voturi, CCR, în numele legii hotărăşte: Validează alegerea domnului Klaus Werner Iohannis în funcţia de preşedinte al României”, a spus Valer preşedintele CCR, Dorneanu.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că în cel de-al doilea mandat al său va acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice şi va veghea pentru respectarea Constituţiei.

„În virtutea rolului constituţional al Preşedintelui României, voi acţiona pentru o mai bună funcţionare a autorităţilor şi instituţiilor publice, pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba românilor. Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituţie, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani. Voi veghea în continuare la respectarea Constituţiei şi voi susţine şi în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept şi parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acţiunile şi deciziile, dar şi direcţia în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an - la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiţie şi la alegerile prezidenţiale - românii au arătat că vor să meargă ţara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autorităţile statului”, a spus Iohannis, în timpul şedinţei solemne.

Iohannis: Cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au fost sancţionaţi prin vot

Preşedintele a declarat, joi, că cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au primit cea mai severă sancţiune prin votul oamenilor.

„România este un stat de drept, iar românii sunt o naţiune cu reflexe profund democratice, astfel că cei care au girat asaltul asupra independenţei justiţiei au primit cea mai severă şi legitimă sancţiune prin votul oamenilor. Este cel mai puternic semnal că toţi decidenţii politici şi instituţionali trebuie să îşi asume ca inalienabile principiile că nimeni nu este mai presus de lege şi cel al colaborării loiale între autorităţile publice”, a spus Klaus Iohannis, la şedinţa solemnă a CCR pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale.

El a subliniat că ca construi o Românie prosperă, puternică şi normală.

„Dezvoltarea societăţii noastre nu este despre persoane sau funcţii, ci despre datoria de a face bine ţării noastre, contribuind direct la progresul României, învestiţi fiind cu încrederea românilor. Şi sunt convins că, pe temelia valorilor democratice pe care le-am apărat în toţi aceşti ani, vom construi România puternică şi prosperă, şi normală pe care ne-o dorim!”, a conchis Iohannis.

Iohannis, la şedinţa solemnă pentru validarea mandatului de preşedinte: Primul meu mandat a fost plin de provocări

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că primul său mandat de preşedinte al României a fost unul plin de provocări, însă prin acţiunile sale s-a opus „tendinţelor regresive” pe care le-a considerat un pericol pentru democraţie.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de preşedinte reprezintă pentru mine o onoare deosebită şi în acelaşi timp o mare responsabilitate. Primul meu mandat de preşedinte, care se va încheia oficial în foarte scurt timp a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani am rămas permanent conectat la problemele reale ale societăţii, iar prin acţiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendinţe regresive, pe care le-am considerat un real pericol pentru democraţie”, a spus Klaus Iohannis, la şedinţa CCR pentru validarea mandatului său de preşedinte.

Şeful statului a adăugat că e imperativ necesar ca statul să acţioneze în beneficiul naţiunii române.

„Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să îşi proiecteze viitorul în democraţie, iar construcţia constituţională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi de bună funcţionare a autorităţilor statului. Este imperativ ca actorii statali care însufleţesc această construcţie să acţioneze în beneficiul naţiunii române”, a subliniat Iohannis.

Klaus Iohannis a participat la şedinţa solemnă a CCR pentru validarea celui de-al doilea mandat de preşedinte al său. Şeful statului a fost însoţit de premierul Ludovic Orban şi de toţi membrii Guvernului.

Klaus Iohannis a obţinut 66,09% din voturile valabil exprimate, 6.509.135 de voturi valabil exprimate, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 33.91% din voturi, mai exact 3.339.922 de voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEC. Autoritatea precizează că sunt 9.849.057 de voturi valabile exprimate.

Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, a primit în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 6.509.135 voturi, adică 66.09%.

Viorica Dăncilă (PSD) a obţinut 3.339.922 voturi, reprezentând 33.91 % din totalul voturilor valabil exprimate.

Foto: Presidency

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ccr,
iohannis,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici