Ce spun filialele PSD din teritoriu despre rezultatul alegerilor şi eventuala demisie a lui Victor Ponta

Liderii organizaţiilor din teritoriu ale Partidului Social Democrat au comentat, luni, rezultatul alegerilor prezidenţiale, în urma cărora candidatul partidului s-a plasat pe locul al doilea şi eventuala demisie a acestuia.

18504 afișări
Imaginea articolului Ce spun filialele PSD din teritoriu despre rezultatul alegerilor şi eventuala demisie a lui Victor Ponta

Ce spun filialele PSD din teritoriu despre rezultatul alegerilor şi eventuala demisie a lui Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Doi vicepreşedinţi PSD Constanţa au demisionat în urma rezultatului alegerilor

Doi vicepreşedinţi PSD Constanţa, printre care şi senatorul Nicolae Moga, coordonator al campaniei electorale în judeţ, au demisionat din funcţii din cauza rezultatului alegerilor prezidenţiale, urmând să rămână doar simpli membri de partid.

Nichita: Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din nimic

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că Victor Ponta nu trebuie să-şi dea demisia nici de la şefia PSD, nici de la guvern, apreciind că o schimbare a guvernului ar crea instabilitate politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Gheorghe Nichita a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta "nu trebuie să demisioneze din nimic".

"Trebuie să strângă structurile partidului şi să vedem împreună ce putem face în continuare. Să vedem analiza pe ţară. Eu nu cer demisia nimănui", a spus Gheorghe Nichita.

El a precizat că în PSD există două curente, respectiv unii care cer ieşirea de la guvernare, iar alţii care spun că plecarea din guvern nu ar fi oportună

"Sunt două curente în partid. Unii spun ieşiţi de la guvernare şi vă pregătiţi pentru alegerile din 2016, când vii fără să fii acuzat de nimic. Alţii spun că guvernarea ar trebui să continue. Şi eu cred că dacă facem alte majorităţi acum creăm instabilitate. Noi suntem la guvernare pentru că am câştigat alegerile din 2012. Putem însă discuta politic şi ca ACL să preia guvernarea. Vom analiza la partid”, a spus Gheorghe Nichita.

În judeţul Iaşi, Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 50,67% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 49,33%.

Cosma (PSD Prahova): Guvernul trebuie să meargă înainte, cu condiţia să-i reziste coaliţia şi majoritatea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, care este unul dintre liderii PSD din teritoriu, spune că nu există motive ca Victor Ponta să demisioneze şi că "Guvernul trebuie să-şi vadă de treabă, să meargă înainte, cu condiţia să-i reziste coaliţia şi majoritatea".

"S-a ales preşedintele, nu Guvernul, deci din punctul meu de vedere Guvernul trebuie să-şi vadă de treabă, să meargă înainte, cu condiţia să-i reziste coaliţia şi majoritatea. Nu văd motiv ca Ponta să-şi dea demisia”, a declarat, luni, Mircea Cosma corespondentului MEDIAFAX.

Cosma a precizat că în perioada următoare în organizaţiile locale ale PSD vor avea loc analize care să stabilească de ce candidatul Victor Ponta a pierdut alegerile.

"Un punct asupra căruia am insistat tot timpul este că acordăm prea puţină atenţie românilor din străinătate. Dincolo de faptul că noi am făcut câteva ieşiri, şi ale noastre au fost sporadice, dar noi în general nu am avut o atitudine corespunzătoare faţă de românii din străinătate. Asta e de fapt principala greşeală”, a mai spus şeful Consiliului Judeţean Prahova.

Acesta a precizat că în ceea ce priveşte campania după de PSD pentru candidatul său la nivel naţional "nu s-a greşit", însă "singura greşeală mare e modul în care s-a lucrat cu cei trei milioane de români de afară, incluzându-i şi pe cei din Republica Moldova”.

Contactat telefonic, preşedintele interimar al PSD Prahova, senatorul Daniel Savu, a refuzat să comenteze rezultatul alegerior sau să-şi exprime vreun punct de vedere, spunând că opinia PSD Prahova în urma scrutinului prezidenţial va fi formulată după ce la nivelul organizaţiei judeţene se va face o analiză a rezultatului votului.

În judeţul Prahova, Victor Ponta a pierdut alegerile, Klaus Iohannis obţinând în acest judeţ 52,4 la sută din voturi.

Mircea Cosma a condus PSD Prahova din august 2009 până în primăvara acestui an, când DNA a deschis un dosar în care este acuzat de corupţie, după ce trei oameni de afaceri care au contracte cu CJ Prahova au formulat denunţuri. Cosma s-a retras de la şefia PSD Prahova şi a rămas preşedinte al Consiliului Judeţean, fiind în continuare unul dintre cei mai influenţi lideri politici ai PSD.

Vanghelie: PSD a obţinut un rezultat prost şi Dragnea e răspunzător

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că PSD a obţinut un scor „prost” la alegerile prezidenţiale, pe care l-a definit „de neaşteptat”, el arătând că directorul de campanie, Liviu Dragnea, este responsabil pentru deficienţele de organizare, pregătire şi comunicare.

Preşedintele executiv al PSD Maramureş a demisionat: Aşa e normal, atât timp cât am pierdut alegerile

Preşedintele executiv al PSD Maramureş, Călin Matei, a demisionat din funcţie, luni, spunând că aşa consideră normal, atât timp cât a pierdut alegerile în judeţ şi că nimeni nu anticipa o asemenea înfrângere.

Klaus Iohannis a obţinut la alegerile de duminică, în judeţul Maramureş, 60,27 %, în timp ce Victor Ponta a primit 39,72 % din sufragii.

Florentin Gust, mesaj pe Facebook: Dragnea, lasă-ne.....n-ai înţeles nimic!

Vicepreşedintele PSD Dolj Florentin Gust cere demisia preşedintelui executiv al partidului, Liviu Dragnea, el scriind pe Facebook: "Lasă-ne.....n-ai înţeles nimic!".

Deputatul Florentin Gust a postat, luni, pe contul său de Facebook, un mesaj adresat lui Liviu Dragnea, după rezultatul alegerilor prezidenţiale.

"Dragnea, lasă-ne.....n-ai înţeles nimic!", scrie Gust.

Postarea a adunat mai multe comentarii, unul dintre acestea aparţinând tot lui Gust şi adunând opt "like-uri": "Cât timp apare la presă şi spune că este Dumnezeu vinovat, DAAA".

Florentin Gust este vicepreşedinte al PSD Dolj şi a condus filiala Craiova a partidului, fiind finul lui Mircea Geoană.

Olguţa Vasilescu: Aşteptăm Diaspora acasă, după ce şi-a luat ţara înapoi. Le pun la dispoziţie teren

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a postat, luni, un mesaj ironic pe Facebook, în care spune că doljenii, care au votat în proporţie de 60% cu Victor Ponta, ”aşteaptă ca Diaspora să vină acasă după ce şi-a luat ţara înapoi” şi le pun la dispoziţie ”terenul gratis şi lipsa taxelor locale”.

Ea a mai spune că le cere iertare doljenilor pentru faptul că nu mai are curajul să demoleze stadionul Ion Oblemenco din Craiova pentru a constui unul nou, susţinând că un nou stadion se va construi poate la Sibiu.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, în Dolj Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale cu 60,60% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 39,39% din alegători.

PSD Mureş: Se impune analiză despre implicarea PC, UNPR

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, susţine că înainte de a se pune problema de demisii în PSD se impune o analiză legată de implicarea PC şi UNPR.

"Înainte de a se pune problema de Congres extraordinar şi demisii în PSD, trebuie să se facă o analiză dacă cei care au colaborat, care au intrat alături de noi şi-au adus aportul, deci PC, UNPR şi ceilalţi, cum s-au implicat, nu mă refer la UDMR, care categoric nu ne-a ajutat, e clar că au stat la guvernare cu promisiuni şi au trădat 100 la sută. Dacă s-au prevăzut impactul internetului, conjunctura internaţională. Au fost foarte porniţi tinerii, diaspora, se vede că i-a interesat", a declarat Vasile Gliga, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a arătat că, în conjunctura actuală, era imposibil ca PSD să câştige în Mureş.

"Aşa, şi despre mine aţi putea întreba dacă e cazul de demisie. Noi, cei din Mureş, am muncit, am avut o campanie corectă, echipa chiar a lucrat. Acum sunt foarte supăraţi toţi, pentru că chiar au muncit, am vorbit cu primari care mi-au spus că n-au dormit toată noaptea. Cred că, în conjunctura actuală, era imposibil să câştigăm în Mureş", a mai spus Gliga.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a obţinut, în judeţul Mureş, 68,63% din voturi, iar contracandidatul său Victor Ponta a primit 31,36%.

PSD Drobeta Turnu Severin: Este important ca Ponta să rămână premier şi preşedintele PSD

Preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, spune că este important ca Victor Ponta să rămână în continuare premier şi preşedintele partidului, adăugând că acesta are "posibilitatea să demonstreze în viitor că poate să ocupe orice funcţie publică".

Marius Screciu a declarat, luni, că rezultatul obţinut de Victor Ponta în Mehedinţi a fost foarte bun, respectiv 63,26%.

"Rezultatul în Mehedinţi a fost unul foarte bun pentru PSD, 63,26% la 36,74%. N-a fost de ajuns ca Victor Ponta să iasă preşedinte. Ceea ce este important, având în vedere că o parte din ţară este roşie, o parte, albastră, este să rămânem uniţi, să nu intre răutatea şi duşmănia între români pentru că fiecare dintre noi, indiferent de ce am ales să votăm suntem români, trăim în aceeaşi ţară şi important este să convieţuim bine în continuare", a spus Screciu.

Întrebat despre o eventuală schimbarea a lui Victor Ponta din funcţia de preşedinte al PSD, Marius Screciu a spus că acesta ar trebui să rămână la şefia partidului, chiar dacă a pierdut alegerile prezidenţiale.

"Nu văd acest lucru de bun augur. Este important ca Victor Ponta să rămână în continuare premierul României şi preşedintele PSD. A avut curajul să intre în cursă, să lupte şi fiind un om tânăr, eu cred că are posibilitatea să demonstreze în viitor că poate să ocupe orice funcţie publică în România", a declarat şeful PSD Drobeta Turnu Severin.

În judeţul Mehedinţi, Victor Ponta a obţinut 63,26% din voturile valabil exprimate, în timp ce Klaus Iohannis are 36,73%.

PSD Hunedoara: Nu cred că e oportună demisia lui Ponta, nu e singurul vinovat de rezultat

Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, susţine că nu este oportună demisia lui Victor Ponta, considerând că acesta "nu e singurul vinovat de rezultatul alegerilor", care trebuie analizate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Rezultatele alegerilor trebuie analizate, însă nu consider că e nevoie de un congres extraordinar pentru asta. Putem discuta rezultatele alegerilor în Comitetul Executiv Naţional, însă nu cred că e oportună demisia lui Victor Ponta. Nu e singurul vinovat de rezultatul alegerilor. Trebuie discutată fiecare situaţie în parte şi trebuie să gândim bine. Nu cred că trebuie luate măsuri drastice. Trebuie să găsim soluţii pentru că în doi ani intrăm din nou în alegeri, în cele locale. Nu e cazul să ne dezbinăm acum", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul PSD Hunedoara.

Laurenţiu Nistor consideră că Victor Ponta "a convins ca premier", motiv pentru care trebuie să-şi păstreze postul.

"Ca premier, Victor Ponta a făcut numai lucruri bune pentru România. Sperăm că va conlucra bine, în mod corect, cu Klaus Iohannis. Sper că relaţia va fi una în baza legii din partea preşedintelui. Asta şi-a dorit electoratul, iar votul e suveran", a mai adăugat Nistor.

Victor Ponta a obţinut, în judeţul Hunedoara, 50,37% din voturile electoratului, în timp ce Klaus Iohannis a primit 49,63% din sufragii.

Liderul PSD Covasna: Nu se impune demisia lui Ponta, nu i se poate reproşa nimic

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, luni, că nu se impune demisia lui Victor Ponta de la conducerea PSD şi că acestuia "nu i se poate reproşa nimic", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Victor Ponta nu a făcut greşeli mari în campanie, nu i se poate reproşa nimic. Valul de publicitate al lui Iohannis a fost mai bun şi mai eficient pe internet, cred că în viitor şi PSD trebuie să fie mai atent la aceasta", a spus Horia Grama.

În ceea ce priveşte rezultatele alegerilor, Grama consideră că sunt "surprinzătoare" şi că nu se aştepta să câştige Iohannis, mai ales la o diferenţă atât de mare.

"Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt surprinzătoare, nu mă aşteptam să câştige Klaus Iohannis, mai ales la o astfel de diferenţă, dar, asta e, trebuie să acceptăm, aşa cum a zis şi domnul Ponta, poporul are întotdeauna dreptate", a afirmat Grama.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Covasna, cu 77,95% din voturi, în timp ce Victor Ponta a obţinut 22,04%.

PSD Galaţi: Ponta să nu demisioneze sub nicio formă din funcţia de premier sau de la şefia partidului

Vicepreşedintele PSD Galaţi, deputatul Florin Pâslaru, a afirmat, luni, că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze "sub nicio formă" nici din funcţia de premier, nici de la şefia partidului, susţinând că dacă Titus Corlăţean îşi dădea demisia în 3 noiembrie, "nu erau probleme" şi Ponta câştiga.

Florin Pâslaru a declarat corespondentului MEDIAFAX că, după aflarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, a vorbit cu colegii din ţară şi "absolut nimeni" nu i-a spus că ar dori o demisie nici din partea lui Victor Ponta, nici a nimănui din conducerea centrală a partidului.

"După aflarea rezultatelor din toată ţara am vorbit cu colegii şi există acea mâhnire că nu am câştigat alegerile, care e normală, omenească, dar din ce am discutat cu colegii din ţară, şi în calitatea pe care o am, cred că părerile pe care mi le-au spus au fost sincere: absolut nimeni nu mi-a spus că ar dori o demisie, nici din partea lui Ponta, nici din partea nimănui din conducerea centrală a partidului”, a spus Florin Pâslaru.

El a precizat că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD, întrucât a reuşit să obţină un număr mare de voturi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Conform sursei citate, dacă fostul ministru de Externe Titus Corlăţean îşi dădea demisia din funcţie în 3 noiembrie, imediat după primul tur al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta ar fi câştigat.

"Sub nicio formă nu trebuie să demisioneze actualul premier şi preşedinte al partidului, Victor Ponta, pentru că dacă ne uităm la rezultatele obţinute, vedem un număr mare de voturi pentru candidatul PSD şi nu cred că a mai avut nimeni pâna acum aşa; deci avem un număr mare de voturi. Este adevărat ca a fost şi o prezenţă foarte mare, românii au votat aşa cum le-a dictat conştiinţa, dar convingerea mea este că PSD şi cei care au condus campania electorala şi-au făcut treaba cum trebuie şi nu există niciun motiv de reproş...S-a făcut o singură greşeală dacă vreţi - ceea ce a făcut fostul mininistru de Externe Titus Corlăţean: dacă îşi dădea demisia de luni, imediat după evenimentul neplăcut din diaspora, nu erau probleme şi noi câştigam. Cel care trebuia să plătească, cred că a plătit”, a spus vicepreşedintele PSD Galaţi.

Pâslaru a adăugat, răspunzând unei întrebări, că nu există asemănări între situaţia de acum a lui Victor Ponta şi cea a lui Mircea Geoană din urmă cu cinci ani, când acesta a fost înlăturat de la conducerea PSD, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale.

"Nu cred că există asemănări deşi unii spun că ar exista între ce s-a întâmplat acum cinci şi acum. Eu pot să vă spun ce se întamplă acum: nu există, din semnalele pe care le am, vreo supărare din partea unei organizaţii sau a unui membru de partid la adresa preşedintelui Victor Ponta”, a afirmat Pâslaru.

El a mai spus că în perioada imediat următoare BPN al PSD se va întruni pentru a face o analiză a rezultatelor alegerilor de duminică.

"După fiecare tur de alegeri, fiecare partid se adună, prin organele lui de conducere, în cazul nostru BPN şi sigur se analizează rezultatele, acolo unde s-a greşit. Sigur şi când câştigi şi când pierzi se fac greşeli, numai dacă nu te implici, nu greşesti. Vor fi nişte analize, dar asta nu înseamnă, din punctul meu de vedere că trebuie cineva destituit. Sigur că vor fi congrese, fie unul extraordinar, fie unul normal sau Consiliul Naţional, anumite forme de conducere a partidului în care anumite structuri se adună şi analizează fie ce rezultate s-au obţinut, fie care e strategia partidului pe mai departe”, a mai afirmat Florin Pâslaru.

În judeţul Galaţi, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 54,02% din voturi, în timp ce pe contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), l-au votat 45,97%, din electori, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

PSD Cluj: Ponta să nu demisioneze, dar e nevoie de un Congres extraordinar al partidului

Preşedintele executiv al PSD Cluj, Cornel Itu, afirmă, comentând rezultatul alegerilor, că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze nici din funcţia de preşedinte al partidului, nici din cea de premier, dar "ar fi nevoie de un congres Extraodinar care să analizeze situaţia după alegeri".

Cornel Itu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că votul de la prezidenţiale a fost unul "anti-sistem", un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD.

"Cred că ar trebui un Congres extraordinar al PSD care să analizeze situaţia după alegerile prezidenţiale, în care s-a dat un vot anti-sistem, un vot negativ, îndreptat împotriva întregii clase politice, nu numai a PSD. Nu s-a votat pe principii şi nici pe strategii. Cred că a fost efectul unor promisiuni neîmplinite din partea întregii clase politice. Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze nici din funcţia de preşedinte al PSD, nici din cea de premier", a spus Itu.

Potrivit acestuia, în următoarea perioadă PSD ar trebui să devină un partid "mai incisiv şi mai reformator".

În judeţul Cluj, Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 73,82%, în timp ce Victor Ponta a obţinut doar 26,17% din sufragii.

Robert Negoiţă: Cred că nu mai trebuie să ţinem de această guvernare, ci dimpotrivă

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, luni, că, după votul de duminică, ar trebui să se dea ocazia echipei lui Klaus Iohannis să vină să guverneze, el menţionând că, după părerea sa, ar trebui să se respecte "voinţa românilor".

“Poporul nu greşeşte niciodată. Poporul a ales într-o proporţie covârşitoare. Cred că este o lecţie pentru noi şi cred că ar trebui să facem un pas în lateral, dacă nu chiar în spate şi, da, de prea multe ori şi eu, şi noi cu toţii am simţit nevoia de un altfel de politică. Cred că după acest vot ar trebui să dăm ocazia echipei domnului Iohannis să vină să guverneze în speranţa, eu sper sincer, că ne va demonstra cum anume se poate o altfel de politică, de unde să învăţăm cu toţii. În consecinţă, cred că nu mai trebuie să ţinem de această guvernare, ci dimpotrivă", a spus Negoiţă.

Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi la turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta a fost votat de 45,49% dintre alegătorii care s-au prezent la urne, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 6.242.825 dintre alegători, în timp ce Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost votat de 5.211.097 de alegători.

Vicepreşedinte PSD Suceava: Nu cred că e nevoie de demisia lui Ponta de la şefia partidului

Vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, nu crede că este nevoie de Congres extraordinar al PSD sau de demisia lui Victor Ponta din funcţia de preşedinte al partidului, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Stan a spus că se abţine să comenteze dacă este nevoie de congres extraordinar al PSD.

”Mă abţin să comentez. Nu cred că e nevoie de Congres extraordinar sau de demisia preşedintelui. Ne vom întâlni, vom discuta şi vom vedea ce e de cuviinţă de făcut”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, deputatul PSD Ioan Stan.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Suceava, obţinând 51,50% din voturi, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 48,49% dintre suceveni, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

PSD Bistriţa-Năsăud: Ponta să continue ce a început, să facă treabă pentru oameni la Guvern şi partid

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că Victor Ponta trebuie să continue ce a început, "să facă treabă pentru oameni la Guvern şi la partid”, în timp ce un alt lider social-democrat local susţine că partidul trebuie să înveţe "din reacţiile normale ale poporului".

Întrebat dacă este de părere că Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la şefia PSD şi dacă este nevoie de Congres extraordinar al partidului, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a răspuns: "Nu consider că trebuie să demisioneze şi nici nu consider că trebuie un congres extraordinar. Avem congres la începutul anului viitor. Cred că Victor Ponta trebuie să continue ce a început, să facă treabă pentru oameni la Guvern şi la partid”.

Întrebat în legătură cu acelaşi subiect, preşedintele executiv al PSD Bistriţa-Năsăud, Nicolae Moldovan, care a condus campania PSD în judeţul Bistriţa-Năsăud, a declarat că munca a aparţinut unei întregi echipe de partid, iar o eventuală demisie ar înseamna ca toţi cei care au muncit ar trebui să plece.

"Eu cred că trebuie să acceptăm acest rezultat şi să învăţăm din reacţiile normale ale poporului. Sigur că trebuie să facem şi analize, dar nu cred că acesta este momentul în care să tragem concluzii pripite. Vom face analize la nivelul fiecărei organizaţii, şi la nivel naţional, şi vom lua o decizie, dar nu în acest sens”, a declarat Nicolae Moldovan pentru corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă s-a luat vreo decizie la nivel judeţean, Nicolae Moldovan, a răspuns: "Deocamdată, nu. Toţi ne-am confruntat cu un val al unei alte propuneri pentru Preşedinţia României. Trebuie să facem o analiză profundă, nu emoţional. Eu cred că toată lumea a muncit maxim cât s-a putut. (...) Poporul şi-a spus cuvântul şi noi trebuie să respectăm opinia poporului”.

În Bistriţa-Năsăud, Victor Ponta a fost votat de 37,73% dintre electori, iar Klaus Iohannis de 62,27%.

PSD Timişoara: Ponta a fost unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană

Preşedintele PSD Timişoara, deputatul Sorin Grindeanu, spune, comentând rezultatul alegrilor prezidenţiale, că Victor Ponta a fost "unul din puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană", însă rezultatelescrutinului vor fi analizate în partid.

Întrebat dacă se impune o eventuală demisie a lui Victor Ponta de la conducerea PSD, liderul social-democraţilor timişoreni, deputatul Sorin Grindeanu a răspuns că premierul nu a greşit.

"Personal, nu cred că Victor Ponta a greşit. Ba din contră, este printre puţinii candidaţi care nu a făcut greşeli ca persoană. O să analizăm, o să avem un Comitet Executiv. Oricum, la cum îl cunosc eu (pe Victor Ponta – n.r.), primul care va face analiză va fi el, zilele următoare. Eu mâine (marţi- n.r.) merg la Bucureşti, probabil va fi şi un Birou Naţional", a declarat Grindeanu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a evitat să spună dacă s-ar impune organizarea unui Congres extraordinar al partidului, afirmând doar că se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc mai multe şedinţe ale conducerii PSD în care să fie analizate rezultatele alegerilor prezidenţiale.

În Timiş, Victor Ponta a fost votat de 33,26% dintre electori, obţinând doar jumătate din voturile primite de contracandidatul său, Klaus Iohannis (66,73%).

PSD Buzău: Nu se pune problema demisiei lui Ponta de la şefia partidului sau din funcţia de premier

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că "nu se pune problema demisiei lui Victor Ponta" nici de la şefia partidului, nici din funcţia de premier, după pierderea alegerilor prezidenţiale.

Marcel Ciolacu a afirmat că atât timp alianţa pe care PSD a făcut-o cu PC, UNPR şi PLR este majoritară în Parlament, nu se impune demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

"Prim-ministrul este ales de o majoritate parlamentară. Alianţa PSD-PC-UNPR-PLR-UDMR este majoritară. Nu se pune problema demisiei lui Victor Ponta. Din punctul meu de vedere nu este cazul nici al unui congres extraordinar şi nici de o înlocuire din funcţie. Sunt convins că o sa fie un Comitet Executiv. Românii au vrut să împartă puterea, aşa că dreapta are preşedintele şi stânga guvernul. Trebuie respectată voinţa cetăţenilor", a declarat Marcel Ciolacu.

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut, în judeţul Buzău, peste 60% din voturile electoratului, în timp ce contracandidatul său Klaus Iohannis (ACL) a primit aproape 40% din sufragii, potrivit rezultatelor finale ale BEJ Buzău.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că respinge categoric ideea demisiei din fruntea Guvernului cât timp colegii nu îi cer acest lucru. "Resping categoric să îmi dau demisia atât timp cât nimeni dintre colegi nu mi-a cerut acest lucru", a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, declara, în 10 noiembrie, că asumă împreună cu Victor Ponta un eventual eşec al acestuia în turul II al alegerilor prezidenţiale, arătând că nu aşteaptă să îi ia locul la şefia PSD dacă acesta pierde alegerile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici