Calcularea salariul minim. Ludovic Orban spune că propunerile sindicatelor vor fi analizate şi luate în calcul pentru 2020

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că propunerile sindicatelor pentru calcularea salariului minim brut vor fi analizate de către Guvern şi luate în calcul cel mai probabil pentru anul 2020.

1148 afișări
Imaginea articolului Calcularea salariul minim. Ludovic Orban spune că propunerile sindicatelor vor fi analizate şi luate în calcul pentru 2020

„Patronatele susţin în cea mai mare parte propunerea noastră. În ceea ce priveşte sindicatele, acestea au venit cu nişte propuneri pe care le analizăm, dar ele vor sta mai degrabă la baza discuţiilor ulterioare pe care le vom avea în cursul anuluu viitor pentru a defini mecanismul legal prin care se va stabili creşterea salariului minim. Am reţinut dorinţa unora de a ne baza pe prognoze pe anul care urmează. Sigur că de multe ori prognozele, vă dau un exemplu, bugetul pe 2019 a fost construit pe prognoza de creştere economică de 5,5% şi în realitate, creşterea pe 2019 probabil va fi de 4%”, a spus Ludovic Orban, în faţa sediului BNR.

Preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hosu a afirmat, marţi, că actuala formulă de calcul propusă de Guvern va duce la îngheţarea salariului minim într-o anumită perioadă de timp. El i-a propus premierului Ludovic Orban să revină la varianta ca din 2020, salariul minim garantat brut să fie de 2260 de lei.

Guvernul ia în calcul trei scenarii de majorare a salariului minim pe economie, creşterea fiind aceeaşi în toate, de 7,2%, dar cu instituirea unor mecanisme de corecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
sindicate,
salariu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici