Chelaru: Actualul text constituţional referitor la durata perioadei de reţinere "este foarte bun"

Textul constituţional în vigoare referitor la durata reţinerii unei persoane este "foarte bun", a declarat, marţi, preşedintele Comsiei pentru revizuirea Constituţiei, senatorul PSD Ion Chelaru.

94 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Actualul text constituţional referitor la durata perioadei de reţinere "este foarte bun"

Chelaru: Actualul text constituţional referitor la durata perioadei de reţinere "este foarte bun" (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu propunerea de prelungire a termenului de reţinere de la 24 ore la 48 sau 72 ore, Chelaru a spus că a mai fost făcută această propunere cu ocazia primei revizuiri a Constituţiei şi comisia a apreciat atunci că termenul actual este suficient.

"Este o propunere care a venit din partea DNA, a fost o propunere făcută şi în prima parte a comisiei, atunci a fost respinsă, apreciindu-se că termenul actual este suficient pentru a acoperi şi liberatate cetăţeanului şi posibilitatea ca organul de urmărire penală să-şi facă ancheta. Părerea mea personală este că texul actual este foarte bun", a spus Chelaru.

El a mai arătat că şi în privinţa imunităţii parlamentară a fost şi este o discuţie, însă nu s-a luat nicio decizie, iar opinia sa este că imunitatea trebuie să se rezume numai la declaraţii politice şi vot.

"Cu imunitatea parlamentară este o discuţie, a fost şi atunci, încă nu s-a luat o decizie de niciun partid. Cred că imunitatea trebuie să se rezume numai la declaraţii şi vot. A fost părerea mea de la început, nu a partidului. Nu am discutat subiectul acum, o să discutăm dacă se va ajunge la acest punct şi vom lua o decizie. Indiferent dacă eşti cetăţean cu demnităţi sau fără demnităţ,i să răspunzi în faţa justiţiei", a mai apreciat Chelaru.

El a anunţat, în şedinţa Comisiei de revizuire a Constituţiei, că au depus amendamente la actualul proiect: DNA- 4 amendamente, CSM -11 amendamente, Uniunea Juriştilor -4 amndamente, Parchetul ÎCCJ -13 amendamente şi 4 propuneri, Asociaţia Magistraţilor- un amendament, DIICOT- 3 propuneri, Uniunea Avocaţilor 3 amendamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici