Cinci lideri PNL de la sectoare au demisionat în contextul pierderii alegerilor din Capitală. Voicu cere demisia secretarului general al partidului

Preşedintele PNL Sector 1, Mihai Voicu, i-a cerut, miercuri, demisia secretarului general Ilie Bolojan, afirmând că acesta "s-a pus şef de campanie",dar nu s-a implicat în coordonarea naţională a campaniei, afirmând că cinci preşedinţi de sectoare şi-au dat deja demisia, iar Boagiu a cerut un răgaz.

2292 afișări
Imaginea articolului Cinci lideri PNL de la sectoare au demisionat în contextul pierderii alegerilor din Capitală. Voicu cere demisia secretarului general al partidului

Cinci lideri PNL de la sectoare au demisionat. Voicu cere demisia secretarului general, Ilie Bolojan (Imagine: Razvan Chirita / Mediafax Foto)

"I-am cerut demisia din două motive. A fost şef de campanie la nivel naţional. Pentru prima dată în istoria PNL nu am avut nici un fel de coodonare naţională a campaniei pentru că domnul Bolojan s-a pus şef de campanie şi după aceea nu a mai ţinut nicio şedinţă de campanie. În al doilea rând, nu mi se pare normal ca în pregătirea alegerilor parlamentare, noi să avem un secretar general navetist care vine în Bucureşti o zi da paisprezece nu, din când în când. Oricum nu pare că are capacitatea să exercite această funcţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Mihai Voicu.

Mihai Voicu a afirmat că Ilie Bolojan a susţinut că îşi va da demisia doar dacă i-o va cere Emil Boc (unul dintre candidaţii PNL care a câştigat fără probleme alegerile la Cluj).

"În mod uluitor este un lucru care mă uluieşte, dar nu sunt eu în măsură să dau explicaţii, domnul Bolojan mi-a răspuns că îşi dă demisia dacă i-o cere domnul Boc", a mai spus Voicu.

Cinci din şase preşedinţi de sectoare au demisionat, preşedintele PNL Sector 2, Anca Boagiu, cerând un răgaz, a precizat Mihai Voicu.

"Am demisionat cinci dintre noi, în politică există responsabilităţi. nu se pune problema, cu asta am început. Nici nu ne-am văitat şi nici nu ne-am târguit.Nu se pune problema că noi nu asumăm un rezultat chiar dacă a fost într-o situaţie politică complicată. Ne-am asumat răspunderea, cinci dinter noi am demisonat, doamna senator Anca Boagiu a cerut un răgaz ca să se consulte cu BP şi colegii din organizaţie", a afirmat Voicu.

Adriana Săftoiu spune că secretarul general al PNL nu are de ce să demisioneze

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu, al cărui nume este luat în calcul pentru preluarea conducerii PNL Bucureşti, spune că secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, nu are de ce să demisioneze, aşa cum au cerut unii liberali, pentru că acesta a câştigat alegerile locale din Oradea.

Adriana Săftoiu a declarat, miercuri, la Digi 24, că este absurd să i se ceară demisia secretarului general al partidului pentru că nu a coordonat campania la nivel naţional.

Ea a precizat că Bolojan este unul dintre liberalii care au câştigat categoric alegerile locale de duminică, obţinând un nou mandat de primar al oraşului Oradea. În plus, Săftoiu a mai declarat că secretarul general a anunţat conducerea partidului că, în momentul în care va începe campania electorală, se va ocupa de alegerile din Oradea, nu de campania la nivel naţional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici