Cinci militari români, răniţi în Afganistan, după ce maşina în care se aflau a fost atacată/ MApN a comunicat numele victimelor

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, anunţă MApN.

3769 afișări
Imaginea articolului Cinci militari români, răniţi în Afganistan, după ce maşina în care se aflau a fost atacată/ MApN a comunicat numele victimelor

BREAKING Cinci militari români răniţi în Afganistan

Sursa citată precizează că pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă, anunţă MApN.

UPDATE MApN anunţă numele militarilor răniţi în Afganistan şi constituirea unei comisii de cercetare

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu, anunţă Ministerul Apărării.

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” răniţi vineri, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

"Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii", transmite MApN.

Dăncilă: M-am asigurat că militarii noştri răniţi în Afganistan primesc cele mai bune îngrijiri

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, într-un mesaj pe Twitter, că alături de ministrul Apărării Gabriel Leş s-a asigurat că militarii români răniţi în Afganistan primesc cele mai buni îngrijiri medicale.

„Sănătate şi putere militarilor noştri răniţi în misiune în Afganistan! M-am asigurat, împreună cu ministrul Apărării, că primesc cele mai bune îngrijiri medicale şi sper că se vor întoarce cât mai curând acasă! Mulţumesc militarilor români pentru profesionalism şi dedicare!”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Twitter.

Iohannis: Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, după atacul în care au fost răniţi cinci militari români în Afganistan, susţinând că le datorăm întreaga recunoştinţă pentru modul în care îşi servesc ţara în zonele de conflict.

„Sunt alături de militarii noştri răniţi astăzi, în Afganistan, în timp ce executau o misiune specifică în teatrul de operaţii, împreună cu militarii americani. În aceste momente dificile, le doresc militarilor noştri însănătoşire grabnică şi asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă militarilor români care servesc ţara cu profesionalism şi dedicare în zone de conflict şi îşi pun viaţa în pericol pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici