Circa 150 de revoluţionari, la un miting anti-Băsescu şi anti-Guvern, în Piaţa Operei din Timişoara

Aproximativ 150 membri ai unor asociaţii de revoluţionari participă, sâmbătă după-amiază, la un protest organizat de Blocul Naţional al Revoluţionarilor în Piaţa Operei din Timişoara, scandând lozinci anti-guvernamentale şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

1318 afișări
Imaginea articolului Circa 150 de revoluţionari, la un miting anti-Băsescu şi anti-Guvern, în Piaţa Operei din Timişoara

Circa 150 de revoluţionari, la un miting anti-Băsescu şi anti-Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Protestul revoluţionarilor a început în jurul orei 15.00, în faţa Sălii Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timişoara, unde sâmbătă a avut loc un congres extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De acolo, protestatarii au mers la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Mitropolitane, unde au depus coroane şi au păstrat un moment de reculegere.

Manifestanţii au scandat "Nu vă fie frică, că Băsescu pică!", "Păcat, păcat, de sângele vărsat", "Ultima soluţie: înc-o revoluţie!", "Veniţi cu noi!" şi "Boc, judecat pentru genocid" şi au agitat steaguri tricolore cu stema decupată.

Revoluţionarii s-au oprit apoi în faţa Operei din Timişoara, unde liderii lor au ţinut discursuri.

"Idealurile revoluţiei au fost călcate în picioare de Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc. De la Timişoara a început, în 1989, revoluţia care l-a dat jos pe Ceauşescu, de la Timişoara va începe următoarea revoluţie care îl va da jos pe dictatorul Băsescu. Băsescu şi Guvernul nu respectă Constituţia, care spune că trebuie să asiguri bunăstarea poporului român. Ei au tăiat pensiile şi ne-au adus în starea asta", a declarat unul dintre organizatorii marşului, Lorin Fortuna.

Potrivit organizatorilor, prin congresul care a avut loc la Timişoara şi mitingul din centrul municipiului, revoluţionarii doresc să atragă atenţia asupra faptului că sunt numiţi "impostori" de mass-media, iar revoluţia este "confundată" cu o lovitură de stat.

"Este o acţiune de răspuns la denigrarea care, pe canalele mass-media, începe să ia amploare şi pe care revoluţionarii nu o mai suportă. Este vorba în special de confundarea ideii de revoluţie cu sintagma «lovitură de stat» şi a ideii de revoluţionari cu impostori. Prin aceste acţiuni nu încercăm doar să punctăm această problemă, ci să găsim şi vinovaţii şi să găsim, pe cât posibil, şi nişte soluţii, în speranţa că ele vor fi înţelese şi transmise mai departe", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian Sanda, un alt organizator.

Participanţii la miting au afirmat că sunt de acord cu ridicarea indemnizaţiilor de revoluţionari pentru acele persoane care nu au participat efectiv la Revoluţia din 1989, dar nu sunt de acord cu suspendarea beneficiilor pentru toţi cei care au primit certificate de luptători cu merite deosebite.

Mitingul este autorizat şi este programat să se încheie în jurul orei 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici