Ciucă, de Ziua Supravieţuitorilor de Cancer: Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere

Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere şi îi mobilizează pe toţi cei care primesc, din păcate, acest diagnostic, susţine, într-un mesaj adresat cu ocazia Zieli Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer, premierul Nicolar Ciucă.

135 afișări
Imaginea articolului Ciucă, de Ziua Supravieţuitorilor de Cancer: Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere

„Suntem alături de supravieţuitorii de cancer, oameni puternici, curajoşi, care au reuşit să învingă boala, cu sprijinul preţios al medicilor şi al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere şi îi mobilizează pe toţi cei care primesc, din păcate, acest diagnostic. Cunosc oameni care au trecut peste o afecţiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferinţa lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde şi despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viaţă, dar şi forţa extraordinară de a trece peste propria suferinţă pentru a-şi ajuta semenii şi a le purta de grijă”, afirmă premierul.

Conform acestuia, prevenţia, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea şi salvează vieţi.

Nicolae Ciucă susţine că Guvernul acordă finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie.

„Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicaţie adecvată şi inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu creşte şansele la vindecare. Alături de prevenţie, diagnostic precoce şi tratament adecvat, informarea şi suportul sunt piloni în susţinerea copiilor, femeilor şi bărbaţilor care luptă cu această nemiloasă boală. Speranţa le dă forţa să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autorităţile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică”, mai spune şeful Guvernului.

El arată că toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât viaţa pacienţilor să fie mai bună, iar aceştia să nu fie împovăraţi cu problemele sistemului de sănătate: „Autorităţi şi decidenţi să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi, mai ales, la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toţi cetăţenii, alături de accesul la educaţie pentru copiii noştri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici