Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD

Există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD pentru majorarea salariului minim şi a pensiilor, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că săptămâna viitoare va fi luată şi decizia privind o eventuală prelungire a schemei de compensare la carburanţi.

1817 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD

Ciucă, despre majorarea pensiilor şi salariilor: Există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD

„Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi la PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă este posibilă o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor.

De asemenea, el a precizat că este posibil ca şi măsura voucherelor sociale de 50 de euro să fie prelungită.

„Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creştere a inflaţiei, de cealaltă parte, de asemenea în funcţie de evoluţia concretă şi de evoluţia inflaţiei şi a economiei, aşa cum am făcut anul acesta şi am luat deja două măsuri de a asigura cetăţenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim şi să luăm măsuri similare şi anul viitor”, menţionează şeful Executivului.

Totodată, Ciucă a menţionat că până la finele lunii septembrie va fi luată o decizie pe carburanţi.

„Această măsură a funcţionat încă de a doua zi după ce au luat decizia respectivă. (...) Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluţia a preţurilor la carburanţi, care este evoluţia preţului la petrol, pe piaţa internaţională şi în funcţie de aceasta, vom lua decizia”, a conchis Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici