Clotilde Armand anunţă finalizarea platformei pentru tichete anticriză, dar hotărârea CL nu e aprobată

Clotilde Armand anunţă că a finalizat platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se vor putea înscrie pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1000 de lei. Programul nu a fost aprobat de consilierii locali.

494 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand anunţă finalizarea platformei pentru tichete anticriză, dar hotărârea CL nu e aprobată

Clotilde Armand anunţă finalizarea platformei pentru tichete anticriză, dar hotărârea CL nu e aprobată

„Am finalizat platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se vor putea înscrie pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1000 de lei. Platforma este disponibilă accesând următorul link: https://tichetanticriza.ro/ iar locuitorii sectorului care doresc să beneficieze de aceste tichete se vor putea înscrie după ieşirea Regulamentului de acordare a tichetelor din dezbatere publică şi după aprobarea acestuia de către Consiliul Local Sector 1”, scrie pe Facebook Clotilde Armande.

Ea precizează că la nivelul aparatului primăriei totul este pregătit pentru acordarea rapidă şi transparentă a acestor tichete.

„Platforma informatică prin accesarea căreia cetăţenii majori din Sectorul 1 se pot înscrie pentru obţinerea tichetelor anticriză este gata, banii pentru acordarea tichetelor îi avem, pentru că i-am economisit după ce am stopat contractele supraevaluate date de fostele administraţii locale către firmele de partid. De acum totul depinde de votul consilierilor locali dacă îşi doresc sau nu ca cetăţenii din Sectorul 1 să beneficieze de facturi mai mici la energie. Pentru evitarea oricărui dubiu, tichetul va putea fi folosit de către persoanele fizice, individual sau prin asociere, în familie sau la nivel de locuinţe colective. Potrivit Regulamentului de acordare a tichetelor elaborat de către specialiştii administraţiei locale, prin locuinţă colectivă se înţelege <un grup de locuinţe/apartamente având mai mulţi proprietari diferiţi, amplasate într-o singură construcţie rezidenţială (bloc, casă etc)>. Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicaţiei. După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanţii eligibili sunt notificaţi prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poştă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport”, adaugă edilul

Ea precizează că se pot înscrie în acest program persoanele care au vârsta de minimum 18 ani împliniţi la data înscrierii în Platformă, sSunt cetăţeni români sau cetăţeni membri ai unui stat membru al Uniunii Europene şi au, după caz: (i) domiciliul în Sectorul 1 al Municipiul Bucureşti la data înscrierii sau (ii) au reşedinţa în Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti la data înscrierii, după cum rezultă din viza de flotant aplicată cel târziu la data de 01.11.2022, aAu un buletin/carte de identitate valabil/ă în momentul înscrierii în Platformă şi nu au calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, de Primar sau de Viceprimar al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti sau de soţ/soţie, rude ori afini până la gradul I inclusiv, cu acesta/aceasta, în momentul transmiterii solicitării de înscriere în Platformă.

„Iar pentru cei care susţin că trebuie ajutaţi cei vulnerabili am să le transmit că deja facem asta. Oferim ajutoarele pentru încălzirea locuinţei. Reamintesc faptul că, în perioada sezonului rece, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 acordă ajutor de încălzire şi supliment pentru energie pentru persoanele cu venituri reduse. Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022- martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022-octombrie 2023. Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie este de 1386 lei/persoană, în cazul familiei şi de 2053 lei, în cazul persoanei singure. În timp ce domnul Ciolacu şi restul guvernanţilor spun că lasă bucureştenii în frig noi am pregătit soluţii pentru criza energetică şi dăm startul înscrierilor în platforma online pentru obţinerea tichetelor anticriză. La fel ca alte capitale europene ale lumii. Suntem pregătiţi. Vă invit să vă înscireţi şi să ne susţineţi în viitoarea şedinţă de Consiliu Local unde consilierii PSD şi PNL trebuie să aprobe acest program”, adaugă Clotilde Armand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici