Cluj: Ponta s-a închinat la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula - FOTO

Premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana, s-au închinat, vineri după-amiază, la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, şeful Guvernului spunând că nu a avut dorinţe legate de politică, pentru că aceasta este ”mai puţin importantă”.

353 afișări
Imaginea articolului Cluj: Ponta s-a închinat la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula - FOTO

Cluj: Ponta s-a închinat la icoana Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula (Imagine: Vasile Magradean/Mediafax Foto)

Victor Ponta şi soţia acestuia au ajuns, vineri, în jurul orei 16.30 la Mănăstirea Nicula, fiind întâmpinaţi la intrare de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, de subprefectul Dan Codrean, dar şi de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, de ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi de stareţul Mănăstirii Nicula, Nicolae Moldovan.

Premierul a intrat, însoţit de soţia sa, Daciana, şi de cei care l-au aşteptat, într-o bisericuţă de lemn construită în anul 1600, după care au vizitat biserica nouă, aflată în construcţie, şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

La finalul vizitei, Ponta a spus că Mănăstirea Nicula este locul de pelerinaj cel mai important din Transilvania.

”Mulţumesc mitropolitului şi stareţului de aici care au insistat să vin, să ne închinăm şi noi la icoana făcătoare de minuni. E locul de pelerinaj cel mai important al Transilvaniei şi nu îmi doresc decât să reuşim, aşa cum am reuşit şi în alte locuri sfinte pentru români, să ajutăm să se termine lucrările şi pelerinii care vin să aibă condiţii cât mai bune. Asta mi-am dorit să fac de Sfânta Maria”, a spus premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că cei de la Mănăstirea Nicula vor fi sprijiniţi pentru continuarea lucrărilor la complex, dar va fi ajutată şi comunitatea locală, prin finalizarea unui proiect de canalizare.

Întrebat dacă a avut vreo dorinţă în faţa icoanei făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, Victor Ponta a răspuns afirmativ.

”Da, dar nu am dorinţe politice. Am dorinţe legate de familie, de sănătate, politica e mai puţin importantă”, a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici