Comisia Europeană îi cere ministrului Daea să oprească EXPORTUL a 70.000 de oi către state arabe pentru „Festivalul sacrificiului”

Comisarul European pentru sănătate şi siguranţă alimentară Vytenis Andriukaitis i-a cerut ministrului Agriculturii Petre Daea să oprească exportul a 70.000 de ovine către o serie de state arabe, invocând bunăstrarea animalelor.

8107 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană îi cere ministrului Daea să oprească EXPORTUL a 70.000 de oi către state arabe pentru „Festivalul sacrificiului”

Comisia Europeană îi cere ministrului Daea să oprească EXPORTUL a 70.000 de oi către state arabe pentru „Festivalul sacrificiului”

70.000 de oi urmează să fie încărcate pe nava Al Shuwaikh, deţinută de compania Kuweit Livestock Transport & Trading (KLTT), cunoscută şi sub numele de Al Mawashi şi vor fi transportate către Kuwait, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, unde are loc, în august, "Festivalul sacrificiului".

Solicitatea comisarului european, care a postat scrisoarea către Daea pe Twitter, survine unei sesizări din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul spune în scrisoare că animalele vor fi expuse unor temperaturi extreme, iar prevederile legale din domeniu interzic transportul acestora în astfel de condiţii. În scrisoare, comisarul precizează că a mai atras atenţia autorităţilor române asupra unor astfel de situaţii, şi că a primit asigurări că legislaţia română va fi modificată pentru a preveni astfel de situaţii.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Agriculturii, Petre Daea nu a comentat informaţia, justificând că nu cunoaşte subiectul.

KLTT este un mare exportator de ovine din Australia, iar anul trecut a fost subiectul unui scandal major adus în atenţia mass-media de către Animals Australia. Această companie are un istoric plin de încălcări ale drepturilor animalelor şi este responsabilă pentru decesele în timpul transportului naval a peste un milion de animale, arată un raport al https://www.eurogroupforanimals.org.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici