LEGEA SALARIZĂRII, dezbătută timp de 6 ore în Comisia de muncă: NU se aplică personalului BNR, ASF, ANRE şi ANCOM/ Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din primării şi Consiliile Judeţene

Deputaţii din Comisia de muncă au dezbătut, luni, legea salarizării bugetare pe articole, timp de 6 ore, în rândul modificărilor aduse proiectului fiind prevăzut şi că ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază. Camera Deputaţilor este for decizional.

8198 afișări
Imaginea articolului LEGEA SALARIZĂRII, dezbătută timp de 6 ore în Comisia de muncă: NU se aplică personalului BNR, ASF, ANRE şi ANCOM/ Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din primării şi Consiliile Judeţene

Comisia de muncă: Legea salarizării bugetare NU se aplică personalului BNR, ASF, ANRE şi ANCOM

Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut, gradaţiile şi soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizaţiile de încadrare şi indemnizaţiile lunare aferente personalului prevăzut în statutul de funcţii, sub condiţia încadrării în fondurile aprobate prin buget”, potrivit amendamentului adoptat de Comisia de Muncă.

De asemenea, la propunerea liberalilor, membrii comisiei au stabilit că premiile de excelenţă individuale lunare nu pot depăşi anual două salarii de bază minim brute pe ţară garantate în plată şi se stabilesc de către ordonatorii de credite în limita sumelor aprobate în buget cu această destinaţie, în condiţiile legii, în urma consultării organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, cu consultarea reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt constituite astfel de organizaţii sindicale.

Deputaţii au stabilit ca în situaţia cuantumului de funcţii, indemnizaţia lunară pentru titlul ştiinţific de doctor se acordă, la cerere, numai de către angajatorul unde are funcţia de bază declarată.

"Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale <<Administraţie>> din aparatul propriu al Consiliilor Judeţene, primării şi consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora, salariile lunare se stabilesc prin hotărâre a CL, a CJ sau a CGMB, în urma consultării sindicatelor reprezentative sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz", potrivit unui alt amendament adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Controlul aplicării prevederilor legale privind salarizarea personalului plătit sectorul bugetar se realizează de către Guvern, prin ministere şi instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit tribuţiilor din domeniul de activitate al acestora, precum şi de alte autorităţi publice centrale autonome cu atribuţii în domeniu, potrivit unui amedament adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au amânat până pe 6 iunie dezbaterea şi votul asupra mai multor articole la propunerea minstrului Lia Olguţa Vasilescu.

Dezbaterea proiectului privind legea salarizării bugetare şi a anexelor actului normativ va fi reluată în şedinţa de marţi a Comisiei de buget, termenul de depunere a raportului fiind 6 iunie.

Comisia de muncă: Nu se aplică personalului BNR, ASF, ANRE şi ANCOM

Deputaţii din Comisia de muncă au decis, luni, ca prevederile legii salarizării bugetare să nu se aplice personalului din Banca Naţională a României , Autoritatea de Supraveghere Financiară, ANRE şi ANCOM.

Amendamentul adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor prevede că "dispoziţiile prezentei legi nu se aplică personalului din Banca Naţională a României , Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii", amendamentul a fost depus de PNL, completat şi susţinut de celelalte partide parlamentare.

În forma adoptată de Senat, doar personalul BNR şi ASF era scos de sub incidenţa proiectului de lege privind legea salarizării unitare.

Comisie: Salariile angajaţilor din CJ,CL şi primării, vor fi stabilite după consultarea sindicatelor

Deputaţii au adoptat, luni, un amendament la legea salarizării care prevede că salariile personalului din aparatul Consiliilor Judeţene, primăriilor, consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora se stabiles prin hotărâre a CL, CJ sau CGMB în urma consultării cu sindicatele.

"Pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din aparatul propriu al Consiliilor Judeţene, primării şi consilii locale şi din serviciile publice din subordinea acestora, salariile lunare se stabilesc prin hotărâre a CL, a CJ sau a CGMB, în urma consultării sindicatelor reprezentative sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz", potrivit amendamentului adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Comisia de muncă este sesizată pe fond cu privire la legea salarizării bugetare, fiind responsabilă cu întomirea raportului care va fi supus votului final al plenului Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici