Conceptul de terorism, redefinit de Comisia SRI. Parlamentarii modifică Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului

Comisia SRI lucrează la un text de lege care urmăreşte modificarea Legii privind prevenirea şi combaterea terorismului, cu scopul de a actualiza conceptul de terorism, a precizat, marţi, preşedintele acestui for, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

476 afișări
Imaginea articolului Conceptul de terorism, redefinit de Comisia SRI. Parlamentarii modifică Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului

Comisia SRI modifică Legea privind prevenirea şi combaterea terorismului (Imagine: ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO)

„Lucrăm în cadrul Comisiei la un text de lege care urmăreşte modificarea Legii numărul 335/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Am pornit de la Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2015-2019, am analizat şi cadrul juridic comunitar şi ne-am propus să realizăm prin acest proiect de act normativ lucruri care sunt importante, în primul rând, actualizarea conceptului de terorism”, a spus Ţuţuianu.

El a arătat că se intenţionează stabilirea responsabilităţii statului român pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate de măsurile întreprinse de autorităţile publice ce au responsabilităţi în gestionarea crizei teroriste, actualizarea responsabilităţilor ce revin autorităţilor publice, persoanelor fizice şi juridice de drept public sau privat, precum şi incriminarea anumitor fapte care nu au incriminare în legislaţia penală românească şi reglementarea problemei terorismului în domeniul nuclear.

„Textul este în lucru. Membrii comisiei au făcut astăzi observaţii pe care le-am considerat utile. Vom discuta fiecare dintre noi în grupurile parlamentare pentru că ne dorim să avem o susţinere parlamentară pe acest subiect şi să putem să trecem legea prin cele două Camere ale Parlamentului. Vom invita la discuţii toate ministerele şi instituţiile care au atribuţii pe linia securităţii naţionale”, a mai spus Ţuţuianu.

El a arătat că se va solicita ca la dezbateri să fie prezent şi un reprezentant al CSAT, cel mai probabil secretarul instituţiei.

Potrivit lui Ţuţuianu, textul legii va fi finalizat până la sfârşitul lunii în curs.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici