Conducerea Parlamentului decide sâmbătă calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019

Membrii birourilor permanente ale Parlamentului se reunesc sâmbătă, pentru a stabili calendarul dezbaterii proiectului bugetului de stat pe 2019. Aprobarea se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

198 afișări
Imaginea articolului Conducerea Parlamentului decide sâmbătă calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019

Conducerea Parlamentului decide sâmbătă calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019

Şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost convocată sâmbătă, la ora 11.00.

Proiectul Legii bugetului de stat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat se trimit, potrivit regulamentului şedinţelor comune ale celor două camere ale Legislativului, de către Guvern birourilor permanente ale celor două Camere, care vor asigura difuzarea acestora către deputaţi şi senatori şi vor întocmi programul de dezbatere şi adoptare a respectivelor proiecte, cu consultarea liderilor grupurilor parlamentare. Cele două proiecte se trimit de către birourile permanente, spre dezbatere şi avizare, comisiilor pentru probleme de buget şi de finanţe. Celelalte comisii avizează aceste proiecte în legătură cu acele capitole care intră sub incidenţa obiectului lor de activitate. Aprobarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că la Ministerul Fondurilor în premieră au fost alocate 2,3 miliarde lei, în timp ce deficitul bugetar se va păstra la 2,5% din PIB.

„Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul a fost intens dezbătut cu toate părţile relevante şi am avut trei piloni principali în vedere, sănătatea, educaţi şi investiţiile publice. De asemenea, am alocat 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor luate de România faţă de partenerii NATO. De asemenea Ministerul Fondurilor în premieră am alocat 2,3 miliarde lei, din care credite bugetare alocate fondurilor europene. Valoarea PIB va depăşi 1.000 miliarde lei. Deficitul bugetar va fi păstrat. la 2,5% din PIB", a declarat Viorica Dăncilă.

Prmeierul a dat asigurări că sunt acoperite în buget şi creşterile de pensii şi salarii.

La rândl său, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, cã bugetul din acest an a fost fundamentat de Guvern pe o creştere economicã de 5,5%, luând în calcul modul în care evolueazã economia.

„Nu am nicio îndoialã cã se va realiza (creşterea economicã de 5,5% din acest an faţã de anul trecut - n.red.)”, a subliniat Eugen Teodorovici, vineri, într-o întâlnire cu presa, la Guvern. El a adăugat cã aceastã creştere are bazã „modul în care evolueazã economia”.

În plus, ministrul Finanţelor a insistat cã, în anii trecuţi, creşterea economicã a fost cea anunţatã de Guvern, nu de alte instituţii financiare internaţionale şi locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici