Conducerea PDL a convocat Convenţia Naţională în 26 iulie pentru a aproba fuziunea cu PNL

BPN al PDL a hotărât, luni, convocarea Convenţiei Naţionale a partidului în 26 iulie, pentru a aproba fuziunea PDL-PNL, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, arătând că până la acea dată se va şti şi denumirea noului partid.

321 afișări
Imaginea articolului Conducerea PDL a convocat Convenţia Naţională în 26 iulie pentru a aproba fuziunea cu PNL

Conducerea PDL a convocat Convenţia Naţională în 26 iulie pentru a aproba fuziunea cu PNL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Predoiu a spus că această decizie a BPN reprezintă "un mesaj politic clar, puternic, hotărât asupra faptului că procesul de fuziune al celor două partide continuă".

Cătălin Predoiu a arătat că pe 26 iulie liberalii vor avea un congres separat de cel al PDL, după care "se vor reuni într-o singură sală".

"Şi colegii de la PNL au un astfel de congres, aşa cum cere legea, cele două congrese separate trebuie să aprobe documentele viitorului partid, după care se va trece la procedura juridică propriu-zisă. Nu e exclus să avem congresele în două săli separate, apoi ne vom reuni într-o singură sală", a explicat Cătălin Predoiu.

El a arătat că fuziunea se va face prin contopire şi că denumirea noului partid va fi discutată în structurile celor două partide.

"Legea vorbeşte de contopire, ceea ce vorbiţi dumneavoastră, comasare, termenul corect este de contopire, o fuziune de paritate, aşa cum am spus, şi denumirea noului partid va fi discutată în structurile hotărâte de cele două partide pentru a decide acest lucru", a mai spus Predoiu.

El a arătat că PDL continuă discuţiile "cu bună credinţă, cu disponibilitate şi respect faţă de parteneri pe tema numelui viitorului partid care va rezulta din fuziune".

"Continuăm discuţiile cu bună credinţă, cu disponibilitate şi cu respect faţă de noii parteneri şi în cadrul comisiei continuă aceste discuţii. Nu este exclus să decidem până la data acestui congres (numele noului partid - n.r.), nu vreau să mă pronunţ asupra acestui subiect, care trebuie să iasă cu o hotărâre preliminară din Comisia de negociere, apoi va fi supusă congresului. E firesc să se decidă în congrese, pentru că denumirea face parte din documentele de constituire statutare ale viitorului partid, ale noului partid şi atunci la data de 26 iulie cu certitudine vom şti şi care este denumirea noului partid", a precizat Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici