Consiliera lui Ludovic Orban, aleasă la şefia PNL Bucureşti. Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la faţă/ Rareş Bogdan: Nu pot să fiu decât încântat

Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, marţi, în şedinţa Biroului Executiv la partidului, în funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.

4671 afișări
Imaginea articolului Consiliera lui Ludovic Orban, aleasă la şefia PNL Bucureşti. Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la faţă/ Rareş Bogdan: Nu pot să fiu decât încântat

Violeta Alexandru, propusă de Orban pentru şefia PNL Bucureşti

Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la faţă a PNL Bucureşti

Violeta Alexandru este noul preşedinte interimar al PNL Bucureşti, după demisia lui Cristian Buşoi. Anunţul a fost făcut de Ludovic Orban, care a afirmat că Violeta Alexandru poate să aducă „schimbarea la faţă a filialei PNL Bucureşti”.

„Am luat în dezbatere şi am decis desemnarea preşedintelui interimar al PNL Bucureşti în persoana Violetei Alexandru. Violeta Alexandru este propunerwa care a fost formulată de mine, ca preşedinte al partidului. Urmează ca până săptămâna viitoare, împtrună cu preşedintele PNL Bucureşti să formulăm propuneri pentru preşedinţii de sectoare, iar peste încă o săptămână să putem să validăm în PNL conducerile interimare în ansamblul lor, de la PNL Bucureşti şi de la sectoare. Violeta Alexandru este un om cu o carieră extrem de serioasă, a ocupat poziţii importante, ca director executiv al Asociaţiei Pro Democraţia. De asemenea a fost fondator şi director al Institutului pentru Politici Publice, un institut cu o activitate extrem de serioasă. De asemenea, Violeta Alexandru a lucrat şi cu preşedinteke României, Emil Constantinescu şi a fost ministru pentru dialog social”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv de marţi.

El a afirmat că Violeta Alexandru poate să schimbe filiala PNL Bucureşti.

„Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă o schimbare la faţă a PNL, în Bucureşti. Este o persoană serioasă şi extrem de pregătită profesional şi o persoană care are capacitatea să recredibilizeze PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Violeta Alexandru îl înlocuieşte pe Cristian Buşoi la conducerea filialei PNL Bucureşti, după ce acesta a demisionat din funcţie.

Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare va veni cu propuneri şi pentru preşedinţii de sectoare.

Violeta Alexandru: Înţeleg să fac echipă, nu este un proiect despre mine ca persoană

Violeta Alexandru, preşedinte interimar al PNL Bucureşti, spune că în noua sa funcţie are câteva principii esenţiale, printre care toleranţă zero faţă de PSD în ceea ce priveşte abuzurile şi modul în care risipeşte banii publici.

"Începe o nouă etapă astăzi în PNL; cred că este important să insist asupra încrederii pe care colegii o au în mine dacă se simţea că lucrurile merg bine pe toate planurile probabil că nu reieşea nevoia unei schimbări la Bucureşti, faptul că există această schimbare şi faptul că mi se acordă această încredere o voi investi în a face de aşa manieră că oamenii îşi dau seama că PNL este o forţă de opoziţie autentică şi voi lua deciziile împreună cu colegii mei pe argumente foarte concrete fără emoţie şi fără nici un fel de altă influenţă", a declarat Violeta Alexandru.

"Înţeleg încrederea colegilor mei, cunoscând profilul meu, ca o încredere într-un om ce va deschide filiala PNL Bucureşti către societate. (...) Înţeleg să fac echipă, nu este un proiect despre mine ca persoană, ci un proiect de încredere pentru a construi o echipă pe următoarele principii: toleranţă zero faţă de PSD în ceea ce priveşte abuzurile şi modul în care risipeşte banii publici. Vom face Opoziţie cu mai puţină vorbă şi cu fapte; deschiderea partidului către societate şi valorizare a membrilor noştri, a coelgilor noştri. Avem mulţi colegi capabili. Vom crea cadrul în care toţi aceşti colegi să se exprime", a mai spus aceasta.

Consiliera lui Ludovic Orban, aleasă la şefia PNL Bucureşti

Propunerea făcută de Ludovic Orban a fost validată cu 21 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri au precizat sursele citate. Votul a fost unul secret.

Sursele menţionate au adăugat că fostul lider al PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-a arătat susţinerea la şedinţă pentru ca Rareş Bogdan să fie liderul organizaţiei liberale din Capitală.

În ceea ce priveşte conducerea filialelor PNL de sectoare propunerile nu vor fi făcute de către Ludovic Orban. Urmează ca, într-o săptămână, Violeta Alexandru să propună liderii organizaţiilor PNL de sector, au adăugat sursele menţionate.

În timp ce reuniunea BEX era în desfăşurare, europarlamentarul Rareş Bogdan a făcut o declaraţie de presă, spunând că ar fi încântat ca Violeta Alexandru să fie propusă pentru şefia PNL Bucureşti, precizând că este un om foarte valoros pentru partid. El a mai spus că aceasta putea la fel de bine să fie propusă şi pe lista la alegerile europarlamentare.

Votul de marţi în BEX pentru Violeta Alexandru a fost unul pozitiv, chiar dacă peste 600 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareş Bogdan, prin care îi cer acestuia să preia şefia PNL Bucureşti.

Semnatarii au precizat că toţi şefii filialelor PNL Bucureşti şi de sectoare au fost demise fără motiv sau consultare prealabilă. Scrisoarea obţinută de MEDIADAX este semnată de 622 de liberali dini organizaţiile liberale de sector.

Rareş Bogdan, despre şefia PNL Bucureşti: Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot să fiu decât încântat

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că ar fi încântat ca Violeta Alexandru să fie propusă pentru şefia PNL Bucureşti, precizând că este un om foarte valoros pentru partid. El a mai spus că aceasta putea la fel de bine să fie propusă şi pe lista la alegerile europarlamentare.

„Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot fi decât încântat, a muncit fantastic door to door şi la întâlnirile televizate. E un om foarte valoros. Putea fi bine pusă şi pe lista de europarlamentare, la forţa pe care o are, pentru că e un om foarte bun. A fost alături de Cioloş, după care a venit alături de noi, fiind consilierul domnului Orban şi apoi a devenit cred membru la Sectorul 1. Pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranţă. Pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, precum nici pe cei 2,5 milioane de votanţi ai PNL, pentru că lucrurile sunt simple – trebuie să fim într-o poziţie radicală cu PSD. Eu am spus că PSD e doar rănit, nu e învins şi trebuie să luptăm pentru asta. Ne aşteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele, prezidenţiale, locale şi parlamentare”, a afirmat, marţi, Rareş Bogdan.

 

Taguri:
pnl,
violeta,
alexandru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici