FOTO Dan Radu Ruşanu, la lansarea ”Mai sunt judecători la Berlin”: Sistemul şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii

Dan Radu Ruşanu a declarat, miercuri, la lansarea cărţii ”Mai sunt judecători la Berlin”, că sistemul abuziv şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii, iar politicienii sunt oglinda societăţii în care trăim.

1656 afișări
Imaginea articolului FOTO Dan Radu Ruşanu, la lansarea ”Mai sunt judecători la Berlin”: Sistemul şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii

Dan Radu Ruşanu, la lansarea ”Mai sunt judecători la Berlin”: Sistemul şi-a devorat întotdeauna iniţiatorii

Fostul liberal a declarat miercuri, la lansarea cărţii ”Mai sunt judecători la Berlin” că două edituri au refuzat publicarea manuscrisului, pe motiv că ”nu este momentul pentru publicarea acestei cărţii”.

”Întrebarea a fost: Ce urmăriţi şi Ce doriţi să demonstraţi. Răspunsul e simplu: ca fost politician am vrut să arăt, ca si în politica, nimeni şi nimic nu se defineşte prin alb sau negru. Sau,mai simpu, că nu există nici Scaraoschi sau Maica Teresa. Lipsa de performanţă a societăţii româneşti a fost motivată de lipsa de performanţă a clasei politice. Consider că această clasă politică a reprezentat evoluţia societăţii româneşti. Dacă considerăm că politicienii de azi sunt mai credibili şi mai ataşati idealurilor înseamnă că am evoluat, dacă nu, avem o problemă”, a spus Dan Radu Ruşanu.

Acesta a făcut referire şi la fostul preşedinte Traian Băsescu, fără a-i spune însă numele.

”Cel care se lamentează de abuzurile sistemului şi, apărute normal după 2014, e cel care a inventat sistemul şi am participat la cazuri precum Decebal Traian Remeş, Adrian Năstase. Cel de care vă vorbesc a constantat abuzurile doar în momentul în care el şi acoliţii lui au început să fie anchetaţi de sistem. Dacă se uita în istorie (...) politicianul ar fi văzut că sistemul şi-a devorat iniţiatorii”, a spus Ruşanu.

Volumul scris de Dan Radu Ruşanu, în timpul detenţiei, aduce în paginile sale dezvăluiri incendiare despre actorii politici din România dar este şi o mărturie a experienţei, trăită de autor. Personaje publice de la cel mai înalt nivel, Crin Antonescu, Traian Băsescu, Gheorghe Funar, Theodor Stolojan, sunt doar cîţiva dintre eroii cărţii.

Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul "Carpatica Asig", fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat.

În 2016, Ruşanu a fost achitat în primă instanţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici