Dăncilă, despre raportul legat de protestul din 10 august: DIICOT a avut acces / Nu am ce să le spun anchetatorilor. Atunci eram în concediu

Viorica Dăncilă a declarat că DIICOT a avut acces la întreg raportul legat de evenimentele care s-au petrecut la protestul din 10 august 2018, precizând că Guvernul pe care l-a condus a desecretizat 90% din raport, însă erau aspecte ce nu putea fi făcute publice, fiind vorba de o anchetă.

769 afișări
Imaginea articolului Dăncilă, despre raportul legat de protestul din 10 august: DIICOT a avut acces / Nu am ce să le spun anchetatorilor. Atunci eram în concediu

Dăncilă, despre raportul legat de protestul din 10 august: DIICOT a avut acces

„Raportul a fost desecretizat în proporţie de 90% din timpul mandatului domnului Fifor. A început desecretizarea din timpul mandatului lui Carmen Dan. Astăzi am văzut declaraţia ministrului de Interne care a spus acelaşi lucru că a fost desecretizat, dar nu îl poate face public pentru că este parte a unei anchete. Să înţeleg că şi Guvernul dezinformează? Aşa cum la noi nu a putut fi făcut public din cauza unei anchete, aceeşi situaţie este şi acum. Dar aş vrea să fie aceeaşi măsură. Să nu fie dublă măsură. DIICOT a avut acces la dosar. E parte a unei anchete. Deci au ştiut în permanenţă ce este acel dosar”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebat dacă prin întârzierea desecretizării raportului despre 10 august, Guvernul pe care l-a condus a obstrucţionat justiţia.

Chestionată cum îşi explică faptul că MAI acum a putut desecretiza şi acel 10% din raport, Viorica Dăncilă a răspuns: „Pentru că indiferent ce au făcut ei cu acel 10%, DIICOT avea acces la raport. DIICOT ştia despre acel 10% din acel raport”.

Liderul PSD a adăugat că vrea ca românii să afle adevărul prin elucidarea cât mai rapidă a dosarului din 10 august.

„Îmi doresc ca dosarul 10 august să fie elucidat cât mai repede şi românii să afle adevărul. Au fost jandarmi care au greşit. Ei vor plăti pentru greşelile lor. Cred că cei care au greşit trebuie să plătească, dar e incorect să foloseşti politic acest eveniment”, a conchis Dăncilă.

Dăncilă, despre dosarul 10 august: Nu am ce să le spun anchetatorilor. Atunci eram în concediu

Viorica Dăncilă a declarat, despre informaţiile apărute în spaţiul public despre dosarul 10 august, că "şi pe mine vor să mă amestece". Liderul PSD a precizat că nu are informaţii pe care să le comunice anchetatorilor despre evenimentele de atunci, în acea perioadă fiind în concediu.

"Nu am ce să le spun anchetatorilor legat de 10 august. Am fost informată de acţiunile de pe 10 august. În perioada respectivă eram într-un concediu de patru zile, singurul din perioada în care am fost premier pe care preşedintele României mi l-a contestat la CCR. Dânsul, care a avut zeci de perioade în care a fost în concediu, când a avut şi premierul o solicitare pentru patru zile de concediu, a contestat-o la CCR, ceea ce arată dubla măsură pe care a folosit-o preşedintele. Nu am nimic să-mi reproşez. Numele meu nu va apărea în acest dosar pentru că nu am niciun amestec în acest dosar", a declarat, joi, prezidenţiabilul PSD, Viorica Dăncilă, întrebată dacă a fost chemată la audieri de către procurori privind evenimentele de pe 10 august 2018 şi dacă are informaţii în plus despre acest eveniment.

Viorica Dăncilă nu a vrut să comenteze informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea ar fi primit informaţii atunci de la Jandarmerie şi Guvern privind ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018.

"Sunt informaţii pe surse pe care nu vreau să le comentez. Eu consider că ceea ce va apărea în dosar, ceea ce vor spune procurorii este baza de la care putem să plecăm. Aşa pot apărea foarte multe informaţii. Am văzut că şi pe mine vor să mă amestece. De fapt, eu cred că ţinta principală că a apărut acum 10 august, chiar cu o săptămână înainte de alegeri, este contracandidatul pe care vor să-l cheme în faţa procurorilor. Din păcate, nu au ce să-mi reproşeze. Nu am nimic de ascuns", a afirmat preşedintele PSD.

De asemenea, referitor la afirmaţia unui jurnalist potrivit căreia, în calitate de premier, ar şti dacă Liviu Dragnea a fost sau nu ţinut la curent în acea perioadă cu ce se întâmpla în Piaţa Victoriei pe 10 august 2018, Viorica Dăncilă a precizat: "Nu am de unde să ştiu acest lucru".

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 şi a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

DIICOT anunţă că raportul protestului 10 august, intitulat ”Informarea privind manifestaţia de protest desfăşurată în municipiul Bucureşti în data de 10.08.2018”, şi declasificat de MAI cuprinde evaluări cu privire la modul de derulare a evenimentelor şi intervenţia forţelor de ordine.

Acesta a fost declasificat de către M.A.I. joi şi, potrivit DIICOT, „nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuţii în activitatea de gestionare a intervenţiei jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfăşurare a evenimentelor şi cu privire la capacitatea de reacţie a forţelor de ordine”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici