Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost arestat preventiv

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv, marţi, de Curtea de Apel Bacău, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1517 afișări
Imaginea articolului Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost arestat preventiv

Romeo Stavarache (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Primarul Romeo Stavarache a fost arestat preventiv, pentru 30 zile, pentru luare de mită.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bacău au emis mandate de arestare preventivă şi pe numele lui Liviu Cenuşă şi al lui Liviu Goian, cercetaţi în acelaşi dosar.

Procurorii DNA au solicitat, marţi, Curţii de Apel Bacău arestarea preventivă a primarului Bacăului, Romeo Stavarache, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, după ce acesta a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

”Există suspiciuni că inculpatul Romeo Stavarache a încălcat măsura obligativităţii de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, iar în consecinţă procurorii au solicitat în instanţă înlocuirea măsurii de control judiciar dispusă de instanţă cu cea a arestului preventiv”, declara, marţi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan. 

De altfel, şi pentru ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar - vărul lui Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, - procurorii au solicitat înlocuirea cercetării sub control judiciar cu arestarea preventivă.

Conform sursei citate, încălcarea măsurii a fost constatată de către procurorii DNA în urma unor verificări făcute din oficiu în acest caz.

Primarul Romeo Stavarache a fost reţinut, joi, de DNA pentru că ar fi primit mită peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, iar ulterior Curtea de Apel Bacău a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

De asemenea, instanţa a dispus ca vărul lui Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă, şi Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, reţinuţi în acelaşi dosar, să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici