Dragnea: Am convenit cu premierul ca ministrul Finanţelor să prezinte PSD luni rectificarea bugetară

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că va prezenta în BPN al partidului de luni un plan de reconstrucţie a partidului, de îmbunătăţire a comunicării şi a convenit cu premierul Victor Ponta ca ministrul de Finanţe să prezinte partidului proiectul de rectificare bugetară.

549 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am convenit cu premierul ca ministrul Finanţelor să prezinte PSD luni rectificarea bugetară

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am venit la sediul partidului, după CExN în care colegii mi-au acordat votul de încredere, pentru a prelua atribuţiile preşedintelui şi gestiona partidul până la congres şi am avut discuţii cu mai mulţi colegi şi lucrez la finalizarea unui mic plan pentru acţiuni politice, admnistrative, îmbunătăţirea comunicării cu PSD. (...) Am avut o discuţie dimineaţă cu premierul Victor Ponta, la ora 9.00, discuţie firească, în care am discutat despre modul în care partidul va comunica cu Guvernul, am stabilit sprijinul ferm pentru susţinerea lui Victor Ponta ca prim ministru. Relaţia PSD în coaliţie va fi bună şi va fi şi mai solidă. Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetară şi am convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte BPN proiectul de rectificare pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte de a fi aprobat în Guvern", a spus Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Păstrarea guvernării este extrem de importantă pentru toţi membrii partidului, a mai spus Dragnea.

"Luni voi prezenta în BNP un plan de reconstrucţie a PSD, este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate. Din diverse motive, în ultimele luni, partidul nu a avut o poziţie conturată. Oameni foarte buni la comunicare nu au reuşit să transmită ceea ce a făcut bun Guvernul şi politicile de stânga. Vom organiza un sistem de comunicare publică mai eficient, astfel încât comunicarea cu centrul şi teritoriul să fie mai bună. PSD este un partid deschis, poate să intre oricine are viziuni de stânga", a mai arătat Dragnea.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte conducerea efectivă a partidului, în lunile viitoare ea va fi asigurată de o echipă, cu Rovana Plumb care va fi sprijintă de el, nu declarativ, pentru a organiza eficienţa departamentelor partidului, dar şi de Robert Negoiţă şi Marian Oprişan, precum şi de Valeriu Zgonea.

Dragnea a mai arătat că nu este bine ca experienţa unor oameni ca Adrian Năsatse, Ion Iliescu sau Alexandru Athanasiu să nu fie folosită de partid, ca sfat.

"Cred că una din marile greşeli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu, mereu să fie un început. Nu cred că este bine ca experienţa unor oameni ca Ion Iliescu, Adrian Năstase, Athanasiu să nu fie folosită. Nu este vorba de a participa la decizii, ci de a folosi ca sfat", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a fost ales miercuri şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, el obţinând 65 de voturi "pentru" la 18, în timp ce două voturi au fost anulate.

Guvernul se va reuni, marţi, într-o şedinţă specială, în care se va aproba prima rectificare bugetară din acest an, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta, şeful Executivului precizând totodată că rectificarea este una pozitivă şi criticând faptul că multe instituţii nu au cheltuit banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici