Dragnea, către Kelemen: Să ne gândim, Hunor, să facem pasul următor! Liderul PSD nu exclude intrarea UDMR la guvernare/ Liderul UDMR: Am înţeles mesajul lui Dragnea, când va fi momentul vom da un răspuns

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a sugerat preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca cele două formaţiuni politice să facă ”următorul pas”, respectiv să treacă la o colaborare ”mai strânsă”. Dragnea nu exclude intrarea UDMR la guvernare.

1128 afișări
Imaginea articolului Dragnea, către Kelemen: Să ne gândim, Hunor, să facem pasul următor! Liderul PSD nu exclude intrarea UDMR la guvernare/ Liderul UDMR: Am înţeles mesajul lui Dragnea, când va fi momentul vom da un răspuns

Dragnea către Kelemen: Să ne gândim, Hunor, să facem pasul următor. Liderul PSD nu exclude intrarea UDMR la guvernare

Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Zalău, că a avut mai multe întâlniri cu Kelemen Hunor înainte şi după alegeri, cei doi luând decizia să aibă loc o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă.

”Am o relaţie personală cu Kelemen Hunor foarte bună, unii spun că prea bună. Cred că în politică o strângere de mână e mai importantă decât un protocol cu multe pagini. Dacă am găsit acest fundament solid de încredere între noi şi UDMR, cred că putem extinde acest model la întreaga societate, să începem să construim o încredere serioasă între cetăţenii români de etnie maghiară şi ceilalţi cetăţeni români. Am avut mai multe întâlniri cu Hunor înainte şi după alegeri şi am decis să avem o colaborare parlamentară care se dovedeşte eficientă şi cred că ar trebui să ne gândim, Hunor, dacă nu cumva e oportun să facem pasul următor. Nu trebuie să decideţi la acest congres, dar trebuie să ne gândim”, a spus Dragnea.

Acesta consideră că şi PSD a demonstrat că este un partid care îşi respectă angajamentele politice, economice şi sociale, şi crede că şi etnicii maghiari pot spune că PSD guvernează bine şi aduce prosperitate.

”Nu îmi fac iluzii deşarte, ştim că membrii comunităţii dumneavoastră nu au votat până acum la Preşedinţie un candidat din partea PSD, dar pentru toate trebuie să fie un început. Până în 2019 poate reuşim să vă convingem că acel candidat al nostru va fi cel care să fie cel votat de dumneavoastră. Cu speranţa că ultimele două soluţii poate o să dezamăgească, prima v-a dezamăgit, sper că şi a doua să vă dezamăgească, şi să vă îndreptaţi spre alte opţiuni politice”, a spus Dragnea.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a replicat după discursul lui Liviu Dragnea: ”Vom avea destule de discutat şi nu vor fi discuţii uşoare”.

Întrebat de corespondentul Mediafax, la ieşirea din sala unde se desfăşoară Congresul UDMR ce a vrut să spună prin ”pasul următor”, Liviu Dragnea a spus că este vorba ”despre o colaborare şi mai bună şi mai strânsă”. Întrebat şi dacă este vorba chiar de o eventuală intrare la guvernare a UDMR, liderul social democraţilor a răspuns: ”Nu este exclus”.

”Este o variantă pe care eu nu o exclud, dar nu neapărat acesta era sensul. UDMR a mai fost la guvernare, nu este nimic nou, noi am avut o relaţie bună ori de câte ori am fost împreună în Guvern şi întotdeauna UDMR a propus oameni buni, profesionişti. Dar următorul pas am zis să colaborăm şi mai bine pentru că este loc de o colaborare şi mai strânsă în Parlament şi chiar şi în administraţia locală”, a răspuns Liviu Dragnea.

Kelemen: Am înţeles mesajul lui Dragnea, când va fi momentul vom da un răspuns

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că a înţeles mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea, care sugera Uniunii să facă pasul următor al relaţiei cu PSD şi nu excludea o intrare a UDMR la guvernare, spunând că nu este încă momentul să spună ”nici da, nici ba”.

Întrebat, sâmbătă, la finalul Congresului UDMR de la Zalău, de corespondentul MEDIAFAX, cum răspunde ofertei lui Liviu Dragnea de a trece la pasul următor al relaţiei PSD-UDMR şi dacă Uniunea ar intra la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns că în acest moment este important să se poată umple de conţinut colaborarea parlamentară dintre cele două formaţiuni politice.

”Nu răspundem astăzi, a fost o ofertă, eu nu am răspuns nici măcar şi nici nu adus vorba când am citit raportul politic despre propunerea lui Liviu Dragnea. Eu cred că, în acest moment, important este să vedem dacă putem da un conţinut colaborării noastre parlamentare. Nu e momentul să dăm un răspuns, am înţeles mesajul, când va fi momentul vom da un răspuns, astăzi nu este cazul să spunem nici da, nici ba. Eu vreau să văd dacă reuşim să umplem de conţinut acea colaborare parlamentară semnată în decembrie, la începutul mandatului electoral”, a spus Kelemen.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a sugerat, sâmbătă, preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca cele două formaţiuni politice să facă ”următorul pas”, respectiv să treacă la o colaborare ”mai strânsă”. Dragnea nu a exclus intrarea UDMR la guvernare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici