Dragnea: Deciziile de reformă a PSD, aplicate fără ca statutul să fie legal modificat de congres

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, joi, că deciziile de reformă ale PSD ce urmează a fi dezbătute la Consiliul Naţional din martie vor putea fi puse în practică fără ca statutul să fie în mod legal modificat şi adoptat procedural de congres, fiind vorba de decizii asumate.

201 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Deciziile de reformă a PSD, aplicate fără ca statutul să fie legal modificat de congres

Dragnea: Deciziile de reformă a PSD, aplicate fără ca statutul să fie legal modificat de congres (Imagine: Justin Stavaru/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze faptul că propunerile de reformă ale PSD, pe care le-a enunţat atât el, cât şi preşedintele PSD, Victor Ponta, nu vor putea intra în vigoare decât dacă se modifică statutul, iar statutul nu poate fi modificat decât de congres, şi întrebat dacă nu crede că va fi un decalaj foarte mare până la adoparea acestor măsuri de congres, Dragnea a răspuns: „Da şi nu.”

„Pot fi decizii asumate care pot fi puse în practică fără ca statutul să fie în mod legal şi procedural adoptat. Până la urmă este vorba de o decizie asumată la nivelul partidului. Vor fi câteva propuneri interesante, sper eu, adică eu le consider interesante, în noul statut al PSD”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că va coordona personal comisia care va modifica statutul partidului.

”În BPN, luni, s-a stabilit ca eu să coordonez comisia de propuneri pentru modificarea statutului. Luni voi prezenta la BPN o propunere pentru componenţa acestei comisii” a spus Dragnea.

El a arătat că în PSD nu există tensiune şi că întregul partid doreşte ca la Consiliul Naţional din martie să se prezinte proiectul politic pentru 2015 şi 2016 şi să se dezbată propunerile de modificare a statutului.

”Nu e vorba de tensiune, e vorba de dorinţa întregului partid ca în martie, la consiliul naţional, să venim cu proiectul politic al partidului pentru 2015-2016 şi cu propuneri de modificare a statutului. Sunt cele două obiective majore pe care partidul le doreşte, dar asta nu înseamnă că este tensiune. Este o dorinţă să clarificăm foarte multe lucruri şi prin statut, şi prin proiectul poltiic, prin programul politic al partidului”, a susţinut Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici