Dragnea îl acuză pe preşedinte că blochează "o dorinţă" a peste trei milioane de români/ "Iohannis şi ai lui ne blochează legile"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis că, printr-o ”atitudine abuzivă”, blochează dorinţa românilor de a se exprima printr-un referendum în privinţa familiei tradiţionale.

2258 afișări
Imaginea articolului Dragnea îl acuză pe preşedinte că blochează "o dorinţă" a peste trei milioane de români/ "Iohannis şi ai lui ne blochează legile"

Dragnea îl acuză pe preşedinte că blochează "o dorinţă" a peste trei milioane de români

”Eu nu am spus în BPN că preşedintele încalcă Constituţia, alţi colegi au spus că încalcă Constituţia, eu nu sunt constituţionalist. Referitor la întrebarea dumneavoastră, eu constat că o iniţiativă, o dorinţă a peste trei milioane de români este blocată de preşedintele României. Practic, preşedintele Klaus Werner Iohannis blochează dorinţa românilor de a se exprima printr-un referendum. Asta este ceea ce face, de fapt, domnul preşedinte Iohannis dincolo de opţiunile dumnealui, pe care nu le judec (...) dar aici asistăm la o atitudine abuzivă a preşedintelui de a bloca o dorinţă pentru a se organiza un referendum şi românii să spună 'da' sau 'nu' la o întrebare, despre asta este vorba”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei BPN al PSD, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va ataca la CCR modificările la Legea referendumului.

El a negat că social-democraţii ar fi decis anularea mitingului de susţinere a familiei tradiţionale.

”Mitingul se va organiza atunci când vom ştii care este calendarul, este a zecea oară când o spun”, a precizat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Blaj, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarile aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

"Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională", a spus Klaus Iohannis.

Pe 3 mai, CCR a respins sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR, privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Dragnea: Iohannis şi ai lui ne blochează legile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că blochează legi care fac parte din programul de guvernare şi care ajută la dezvoltarea economică, "doar-doar la un moment dat cifrele economice nu or să fie bune”.

”O să ne vedem de treabă, de programul de guvernare, de programul legislativ, cu toate piedicile puse. Sunt, cel puţin până acum, i-am rugat pe colegii mei să finalizeze un inventar, avem, mi-au spus, până acum, cred că cel puţin 18 proiecte de lege care au fost blocate de Iohannis şi ai lui, trebuie să folosesc o expresie care îi este familiară domnului preşedinte. Ori majoritatea care îl aplaudă şi care îl susţine necondiţionat atacă la Curtea Constituţională, ori Preşedinţia atacă la Curtea Constituţională, după care se retrimit la examinare, doar-doar legi importante pentru români, legi care fac parte din programul de guvernare şi care ajută la dezvoltarea economică să fie întârziate, doar-doar la un moment dat cifrele economice nu or să fie bune”, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că, ”din fericire pentru români şi din păcate pentru preşedinte cifrele economice arată bine în continuare şi vor arăta”.

”Aceste proiecte de lege le vom adopta cu toatre piedicile publice. Deci, este o acţiune, după părerea mea, de sabotaj şi de subminare a guvernului şi a activităţii majorităţii parlamentare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni, 7 mai, programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuşeşte să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul ţării. Şeful statului a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă, acuzând Executivul că nu atrage fonduri şi nu se ocupă de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici