Dragnea, întrebat dacă Tăriceanu mai poate conduce Senatul după urmărirea penală: Cred că da

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, mai poate conduce instituţia chiar dacă a fost pus marţi sub urmărire de procurorii DNA, fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

1346 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă Tăriceanu mai poate conduce Senatul după urmărirea penală: Cred că da

Dragnea, întrebat dacă Tăriceanu mai poate conduce Senatul după urmărirea penală: Cred că da

Liviu Dragnea a declarat, marţi, la Cugir, fiind întrebat dacă Tăriceanu mai poate rămâne în fruntea Senatului: ”Eu cred că da”.

Preşedintele PSD a fost întrebat apoi dacă menţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia Senatului nu ar fi o bilă neagră pentru această instituţie.

”Bilă neagră la cine? Ştiţi ce este cel mai important pentru Parlament? Să adopte legi bune pentru ca românii să o ducă mai bine. Eu nu mai susţin această idee cu bile albe sau bile negre şi dă prost. Iar avem o bilă neagră, în faţa cui? (...) Repet, dincolo de cazul domnului Tăriceanu, ideea ca Parlamentul României, cea mai importantă instituţie a democraţiei dintr-un stat, să lucreze pentru a primi bile albe sau bile negre sau să nu primească bile negre de la altcineva mi se pare profund greşită pentru noi ca stat. Sincer. Nu aşa trebuie pusă problema”, a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că nu a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu.

”Nu am reuşit să vorbesc cu domnul Călin Popescu Tăriceanu şi nu am apucat să mă gândesc la asta, dar să vedem despre ce este vorba. Vă spun sincer că nu ştiu pentru ce a fost pus sub urmărire. Am înţeles pentru nu ştiu ce mărturie mincinoasă. Nu vreau să comentez asta, o să vorbim zilele astea. Nici nu sunt în categoria celor de care vorbeaţi mai devreme ca în momentul în care apare o situaţie de genul acesta în trei secunde, în trei minute cineva să reacţioneze. Nu ia foc România astăzi, deocamdată”, a spus Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu are nicio îndoială că procedura de urmărire penală împotriva sa va continua, dar "nu pentru a face Justiţiei", susţinând că plăteşte astfel pentru faptul că este un "politician incomod" şi că nu va demisiona de la Senat.

"N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiţie în acest dosar, ci din alte motive lesne de înţeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful aşezat ani şi ani pe unele dosare aflate la DNA. Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea" a precizat Tăriceanu, ca reacţie la anunţul DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa pentru mărturie mincinoasă.

Tăriceanu a mai spus că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului atâta vreme cât nu are calitatea de inculpat în acest dosar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, suspiciunile având legătură cu declaraţia de martor pe care a dat-o în dosarul privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Regale Băneasa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici