Dragnea: Propunerea ca PSD să se alăture moţiunii de cenzură contra premierului nu poate fi serioasă

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că propunerea PNL ca PSD să se alăture moţiunii de cenzură împotriva premierului Victor Ponta nu poate fi "o solicitare serioasă“ şi că partidul îl va susţine în continuare pe premier.

277 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Propunerea ca PSD să se alăture moţiunii de cenzură contra premierului nu poate fi serioasă

Dragnea: Propunerea ca PSD să se alăture moţiunii de cenzură contra premierului nu poate fi serioasă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre apelul făcut de copreşedintele PNL Alina Gorghiu pentru "a-l lăsa din braţe pe Victor Ponta“ şi a se alătura moţiunii de cenzură pe care liberalii vor să o depună, luni, în Parlament, Liviu Dragnea a spus că "nu poate fi o solicitare serioasă“.

"Răspunsul nostru legat de moţiunea de cenzură pe care PNL o va depune în Parlament este unul foarte simplu: nu poate fi o solicitare serioasă. Noi nu dăm jos premierul nostru prin votarea unei moţiuni de cenzură depusă de opoziţie. Aşa ceva nu se poate face politic, uman. N-ar fi o abordare serioasă din partea noastră. Dacă noi vom avea vreodată, ca partid, vreo problemă cu premierul nostru, care este Victor Ponta, ar fi o discuţie care se tranşează în interiorul partidului şi se procedează altfel. Nu ne ducem noi să ne aliem unei moţiuni de cenzură a opoziţiei. Cred că nici dumnealor n-ar face aşa ceva“, a spus liderul PSD.

Dragean a precizat că nu contestă argumentele liberalilor, dar, "ca procedură politică“, nu se poate face acest lucru.

"Vom avea discuţii în partid, dar este importantă şi decizia premierului. Noi avem un prim-ministru, avem de guvernat o ţară, sunt probleme, nu suntem ipocriţi“, a mai spus Liviu Dragnea.

El a mai precizat că Guvernul este condus în continuare "şi de jure şi de facto“ de Victor Ponta şi a reconfirmat susţinerea partidului pentru premier.

"E o situaţie neplăcută în care ne aflăm şi noi, ca partid, şi coaliţia şi în primul rând domnul Victor Ponta, dar este extrem de important pentru noi să rămânem la guvernare“, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a vorbit sau ştie unde este premierul, Dragnea a spus că nu a vorbit încă cu Ponta şi nici nu ştie unde se află acesta.

"Nu ştiu unde este. Eu nu-l sun să-l verific unde este şi nici nu mă interesează foarte tare. Important e să-şi pună ordine în gânduri şi să aibă capacitatea să treacă peste aceste momente foarte grele“, a spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a participat, sâmbătă, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene PSD Braşov, la Hotel Aro Palace.

Sâmbătă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii au început discuţiile cu partidele politice parlamentare pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe care o vor depune luni, afirmând că săptămâna viitoare vor avea negocieri inclusiv cu UNPR.

"Vreau să vă spun că discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început, le vom face toată săptămâna viitoare şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR", a declarat Alina Gorghiu, la Poiana Braşov, unde a avut loc Liga Aleşilor Locali ai PNL.

Gorghiu a mai spus că speră ca până săptămâna viitoare când urmează să aibă loc discuţii cu partidele din coaliţia de guvernare, atât Liviu Dragnea, cât şi Gabriel Oprea să dea dovadă de "echilibru şi prudenţă".

Întrebată dacă discuţiile nu se mai poartă cu fiecare parlamantar în parte, ci cu liderii de partide, Alina Gorghiu a afirmat că cele două formule de negociere nu se exclud.

"Cele două nu se exclud. Vom avea o discuţie atât cu liderii de partide politice parlamentare, cât şi cu fiecare parlamentar în parte. Şi sperăm că vor fi de data aceasta cu succes", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii au făcut toate demersurile necesare şi le cer lui Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea "să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici