Dragnea: Soluţia de ieşire din criză ar fi ca PDL să fure mai puţin, nu cu camionul, ci cu Loganul

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Botoşani, că soluţia de ieşire din criză ar fi ca PDL să fure mai puţin, "nu cu camionul, ci cu Loganul", apreciind că situaţia actuală din Românie este efectul instituirii unui "stat aproape mafiot, clientelar".

14 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Soluţia de ieşire din criză ar fi ca PDL să fure mai puţin, nu cu camionul, ci cu Loganul

Dragnea: Soluţia de ieşire din criză ar fi ca PDL să fure mai puţin, nu cu camionul, ci cu Loganul

Prezent, vineri, la Botoşani, Dragnea a criticat dur măsurile de austeritate anunţate de Guvern, arătând că "ceea ce se întâmplă astăzi în România este efectul instituirii unui stat aproape mafiot, a unui stat clientelar care, cu cinism, hotărăşte ca furturile care se întâmplă din banii publici sunt suportate de categoriile sociale care au cele mai mari greutăţi", ransmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, Dragnea a propus partidului de guvernământ să adopte o decizie internă prin care să fure mai puţin.

"Să dea o decizie în partid, să dea un memorandum, să fure mai puţin. Să nu mai fure cu camionul, să fure cu Loganul, astfel ajungem în 31 decembrie şi nu mai trebuie să tăiem pensiile", a spus secretarul general al PSD.

De asemenea, Dragnea a explicat că există şi alte soluţii care sunt la îndemâna premierului, de depăşire a situaţiei actuale, în afară de cea de reducere a salariilor bugetarilor şi pensiilor, cum ar fi reducerea cheltuielilor inutile ale ministerelor şi agenţiilor guvernamentale.

"Un prim-ministru normal, competent, poate cere tuturor ministerelor şi agenţiilor să-şi reducă din bugetul propriu, să reducă din cheltuielile inutile pe care le vedem cu toţii", a spus Dragnea.

Secretarul general al PSD a mai spus că o altă măsură este cea de reducere a evaziunii fiscale prin contrabandă, fenomen care a luat amploare în România, cu precădere în zona Moldovei. El consideră însă că actuala putere nu reuşeşte sau nu doreşte să combată evaziunea fiscală.

"Se ocupă de micul trafic, de persoane care trec un pachet sau un cartuş de ţigări, dar nu reuşesc să prindă convoaiele şi tirurile de ţigări", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la Botoşani la o şedinţă a organizaţiei judeţene PSD, care a decis desemnarea preşedintelui filialei, senatorul Gheorghe Marcu, drept candidat al formaţiunii pentru preşedinţia CJ Botoşani la alegerile din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici