Eurodeputatul Cătălin Ivan: Reguli dure împotriva spălării banilor adoptate de Consiliul European. Îi dau fiori reci pe şira spinării lui Dragnea,

Eurodeputatul Cătălin Ivan, a scris, marţi, pe pagina sa de facebook, că au fost adoptate, în Consiliul European, reguli noi, mai dure, împotriva spălării banilor, ceea ce consideră că i-ar da „fiori reci pe şira spinarii lui Liviu Dragnea”.

2609 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Cătălin Ivan: Reguli dure împotriva spălării banilor adoptate de Consiliul European. Îi dau fiori reci pe şira spinării lui Dragnea,

Eurodeputatul Cătălin Ivan: Reguli dure împotriva spălării banilor adoptate de Consiliul European. Îi dau fiori reci pe şira spinării lui Dragnea,

Europarlamentarul Cătălin Ivan a scris că „indiferent ce se va întâmpla cu legile justiţiei din România, atâta timp cât ţara noastră va rămâne în Uniunea Europeană, aceste legi vor trebui să fie în acord cu legislaţia europeană. Ieri, pe 14 mai, Consiliul European a adoptat reguli noi, mult mai dure, împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului. Aceste noi reguli (…) îi dau fiori reci pe şira spinării lui Dragnea, dar şi tuturor hoţilor care au devalizat ţara de la Revoluţie până astăzi şi care şi-au găsit adăpost în toate partidele politice, nu doar în PSD”, a scris, marţi, pe pagina de facebook, Cătălin Ivan.

Potrivit europarlamentarului, regulile noi prevăd acces la toate informaţiile legate de beneficiarii finali ai companiilor care activează pe teritoriul oricărui stat membru al Uniunii Europene, transparenţă sporită privind acţionariatul companiilor şi trusturilor, dar şi cooperare mai strânsă între Oficiile pentru prevenirea şi combaterea spălarii banilor.

„Sunt convins că legea prin care ANAF-ul are acces la informaţii sensibile, confidenţiale, va fi schimbată sub presiunea pusă de celelalte Oficii similare din Europa. Deci va pica şi smecheria cu omul de la Teleorman pus în conducerea ANAF pentru a afla din timp dacă "şefu" este vizat de vreo posibilă anchetă”, a mai scris Ivan.

De asemenea, potrivit politicianului, regulile noi adoptate în Consiliu arată şi că se va intensifica verificarea tuturor tranzacţiilor financiare cu ţări din afara Uniunii Europene considerate „ţări cu risc”.

„Nu-şi vor mai putea scoate banii în ţări precum Brazilia, Madagascar, Emiratele Arabe Unite sau diferite paradisuri fiscale şi, ce doare şi mai tare, nu şi-i vor putea aduce de acolo în România fără să precizeze provenienţa lor. Concluzia este că planurile acestei frăţii transpartinice de hoţi disperaţi să scape şi de puşcărie, dar şi cu agoniseala la adăpost, sunt stricate de preocuparea tot mai serioasă a Uniunii Europene de a stopa corupţia. Dacă ar fi numai acest avantaj, şi tot aş fi fericit că am aderat la blocul comunitar”, a mai spus Cătălin Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici