EXCLUSIV: Butoane, girant într-un contract de împrumut pentru firma ginerelui senatorului Măgureanu

Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane", apare ca girant într-un contract de împrumut între firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Măgureanu şi o instituţie bancară, în acelaşi contract fiind girant şi fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le deţine în proprietate.

1766 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Butoane, girant într-un contract de împrumut pentru firma ginerelui senatorului Măgureanu

EXCLUSIV: Butoane, girant într-un contract de împrumut pentru firma ginerelui senatorului Măgureanu

Danubius Food Trading SRL, firma lui Sorin Adrian Gazdac, ginerele deputatului Cezar Măgureanu, a contractat, în decembrie 2008, un credit de 300.000 de euro la Emporiki Bank Romania, girând cu sumele din conturile curente. Contractul expiră în decembrie 2013.

Ulterior, contractul a suferit modificări şi extinderi atât în ceea ce priveşte giranţii, cât şi bunurile înscrise ca gaj. Într-o înscriere din 7 octombrie 2009, pe lângă depozite bancare ale Danubius Food Trading, figurează drept garanţie şi cesionarea unor poliţe de asigurare pe numele lui Octavian Grecu pentru trei vile P+1, situate în Giurgiu, pe strada Neajlovului. Poliţele au valori de 121.000 de euro, 165.000 de euro şi 167.000 de euro.

Astfel, Grecu garantează rambursarea împrumutului angajat de Danubius Food Trading cu cele trei vile şi cesionează în favoarea băncii poliţele de asigurare ale acestor imobile.

Vezi documentul din Arhiva Electronică de garanţii reale mobiliare

De asemenea, la aceeaşi dată se regăsesc ca giranţi Sorin Adrian Gazdac, care garantează cu toate bunurile sale mobile şi imobile, prezente şi viitoare, precum şi "Gazdac (fostă Măgureanu) Raluca Livia Ioana" care garantează în aceleaşi condiţii restituirea la timp a creditului acordat de Emporiki.

O ultimă menţiune referitoare la acest credit, o extindere de fapt a contractului, datează din 1 aprilie 2011 şi menţionează drept "debitori persoane juridice" Danubius Food Trading şi SC Vega Prod Logistics, aceasta din urmă fiind tot o firmă a lui Sorin Adrian Gazdac.

Ca debitori persoane fizice, în acest ultim contract se regăsesc Sorin Adrian Gazdac şi Raluca Livia Ioana Gazdac, precum şi Octavian Grecu şi Monica Grecu.

Cele trei vile şi poliţele de asigurare figurează şi după această menţiune pe lista garanţiilor depuse pentru rambursarea împrumutului.

Numele lui Octavian Grecu, cunsocut sub numele de "Butoane" a revenit în atenţia presei în contextul agresiunii căreia i-a căzut victimă baschetbalistul american Chauncey Hardy, într-un bar din Giurgiu, agresiune soldată cu moartea sportivului. Ulterior, presa a difuzat înregistrări din 2009 în care senatorul Cezar Măgureanu, la acea vreme membru PDL, apărea la o petrecere cu manelişti care îl avea ca protagonist pe Grecu.

Ce spune senatorul Măgureanu despre creditul girat de Butoane

Marţi, Măgureanu declara, referindu-se la aceste imagini, că "există prezumţia de nevinovăţie", menţionând că el este foarte popular şi merge des la petreceri în Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii. El a ţinut să menţioneze că nu poate spune că există "un clan Butoane", dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el îi respectă la fel ca pe toţi giurgiuvenii.

Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că imaginea sa este asociată, în contextul recentului scandal legat de uciderea baschetbalistului american, cu imaginea acestui clan, Măgureanu a răspuns: "Există premisa de nevinovăţie".

"Există prezumţia de nevinovăţie. Eu nu ştiu o instanţă să fi dat că el e cămătar, că a făcut crimă, că a făcut lucruri care contravin legilor ţării… Se vorbeşte, gura lumii nu poţi s-o închizi. Eu ce să fac acum? Să-mi dau demisia din Senat? Să-mi dau demisia din partid? Mai grav e ceea ce s-a întâţmplat, în momentele acestea grave pentru ţară, mai ales pentru municipiul Giurgiu", a declarat Măgureanu.

Întrebat dacă nu este deranjat de faptul că există înregistrări video, difuzate de televiziuni de ştiri, cu el primind dedicaţii la o petrecere cu manele organizată de "clanul Butoane", senatorul a răspuns: "Mie nici nu-mi plac manelele. Nu poţi însă să-i opreşti să-şi facă mendrele".

"Acea locaţie era în afara oraşului Giurgiu, pe ruta Bucureşti-Giurgiu. Nu era nicio nuntă a lui Grecu, era ziua lui de naştere. Am fost invitat telefonic, nu am vrut să mă duc, dar am oprit la benzinărie să alimentez maşina şi câţiva din anturajul lui au venit la mine: domnul senator, haideţi că e ziua lui Grecu Octavian, haideţi să ne faceţi şi nouă fală. Aşa zic ţiganii. Ce să mai zic? Când am intrat înăuntru nu-mi venea să cred - ce muzică era… că mie nu-mi plac manelele. Dacă a zis şi pentru domnul senator… Am zis eu «Cânta-mi pentru mine?» Poţi să-i opreşti pe ei să-şi facă mendrele?", a mai spus senatorul Cezar Măgureanu.

El a menţionat că, dacă nu ar fi existat cazul legat de baschetbalistul american, nimeni nu ar fi vorbit despre "clanul Butoane".

"Regret ceea ce s-a întâmplat, fiindcă nu se auzea atât de mult de acest Butoane, Grecu Octavian şi familia lui. Pentru mine sunt cetăţeni ai municipiului Giurgiu şi eu îi îndrăgesc pe toţi, indiferent că e român sau ţigan", a menţionat senatorul UNPR.

Măgureanu a mai spus că el participă la multe petreceri în Giurgiu, pentru a fi în mijlocul oamenilor. "Acest Grecu Octavian, zis Butoane, e giurgiuvean… Suntem aproape cam de o seamă. Am copilărit, îi cunosc. Giurgiu e un oraş mic, toată lumea mă cunoaşte. Dar eu nu mă disculp, ce am căutat acolo. Eu sunt ales de către cetăţenii Giurgiului. Eu nu m-am dus în altă localitate să fac un chef sau să fiu invitat de lumea interlopă. Îl cunosc de foarte mult timp, de copil îl cunosc pe Grecu Octavian. Nu vin să mă disculp acum, să spun ce am căutat acolo", a declarat el.

"Eu ce pot să fac? Să-mi dau demisia din Senat? Să-mi dau demisia din partid?", a mai spus Măgureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici