Florea: Aşteaptăm publicarea în MOf a motivării CCR pentru a supune la vot reinvitarea lui Kovesi

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a motivării deciziei CCR referitoare la cazul Kovesi pentru a supune la vot reinvitarea acesteia pentru a fi audiată, a precizat, luni, preşedintele Comisiei, Oana Florea.

340 afișări
Imaginea articolului Florea: Aşteaptăm publicarea în MOf a motivării CCR pentru a supune la vot reinvitarea lui Kovesi

Florea: Aşteaptăm publicarea în MOf a motivării CCR pentru a supune la vot reinvitarea lui Kovesi

Întrebată de ce ce nu s-a dat un vot luni privind rechemarea lui Kovesi la Comisie, Florea a răspuns: „Da, pentru că această decizie a CCR nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial, iar o decizie nepublicată nu e obligatorie, nu produce efecte juridice şi, din punctul nostru de vedere, încă nu există”.

Chestionată dacă membrii Comisiei aşteaptă publicarea motivării deciziei în Monitor pentru a o rechema pe Kovesi la audieri, Florea a răspuns: „Vom redeschide discuţia, dacă sunt argumente ale colegilor, voi supune la vot”.

„Decizia CCR conţine destule elemente pentru a crea cadrul legislativ. Până la acest moment nu am făcut propuneri de invitare nici a doamnei Kovesi, nici a altor înalţi funcţionari din Parchete, judecători, tocmai pentru că nu vrem să încălcăm legile, Constituţia, nu vrem să ne desfăşurăm activitatea în mod discutabil. Am aşteptat aceazsă decizie pentru a şti exact care ne sunt prerogativele, ce putem face”, a adăugat Oana Florea.

În cadrul şedinţei de luni a Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a menţionat că se "impune" reinvitarea lui Kovesi la Comisie, în "lumina" deciziei CCR şi a motivării, dar că va face această propuenre după publicarea în Monitorul Oficial.

"Se impune reinvitarea doamnei Kovesi. Nu propun acum asta, aşteptăm să apară în Monitorul Oficial motivarea CCR", a spus Pleşoianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici