Fostul preşedinte al CJ Iaşi Constantin Simirad a demisionat din UNPR

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Constantin Simirad şi-a dat demisia din UNPR, motivând că nu mai poate sta alături de nişte oameni pe care nu-i mai apreciază, după votul parlamentarilor UNPR pentru suspendarea şefului statului.

1711 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al CJ Iaşi Constantin Simirad a demisionat din UNPR

Constantin Simirad (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Constantin Simirad, care ocupa postul de vicepreşedinte al UNPR, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că şi-a dat demisia din UNPR, motivând că este decepţionat de faptul că majoritatea parlamentarilor acestui partid au votat suspendarea şefului statului.

"Am văzut ce s-a întâmplat în Parlament la suspendarea preşedintelui, iar prestaţia UNPR mi-a lăsat un gust amar. În urmă cu doar două luni, Gabriel Oprea spunea că UNPR nu va vota niciodată suspendarea lui Traian Băsescu, dar în Parlament aleşii uneperişti au procedat pe dos", a spus Simirad.

El a declarat că este dezamăgit de atitudinea UNPR, adăugând că îi pare rău că a stat alături de astfel de oameni.

"Adeziunea la UNPR pe care am fost nevoit s-o depun înainte de alegerile locale este o copie, originalul l-am distrus. Nu mai fac nici o politică şi n-are rost să mai fiu tovarăş şi să stau alături de nişte oameni pe care nu-i apreciez deloc", a afirmat Constantin Simirad.

El a precizat că după demisia din UNPR nu mai vrea să audă de politică.

În 11 iunie, la o zi după alegerile locale, Constantin Simirad a declarat că se va retrage din viaţa politică şi cea administrativă, afirmând că îi lasă pe alţii mai tineri să se ocupe de aceste lucruri.

El a precizat că a candidat pentru şefia CJ Iaşi doar la rugăminţile liderului UNPR Gabriel Oprea, dar a recunoscut că în campanie a mers doar în câteva comune din judeţ.

Simirad a obţinut în alegerile locale din acest an doar 5,5 la sută din voturi, clasându-se pe locul patru în competiţia pentru preşedinţia CJ Iaşi.

Constantin Simirad a fost primar al municipiului Iaşi timp de trei mandate, iar patru ani a fost preşedinte al Consiliului Judeţean.

El a activat în Partidul Alianţei Civice, Partidul Moldovenilor, PSD şi UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici