Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă, pus sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu. Cauza a fost deschisă la sesizarea lui Nicuşor Dan

Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiţă, a fost pus vineri sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu, alături de alţi doi angajaţi ai primăriei.

Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, este audiat de procurorii DNA (Imagine: Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

UPDATE 15:30 - Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, este audiat de procurorii DNA

Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, este audiat de procurorii DNA într-un dosar care vizează construcţia unui bloc într-o zonă protejată istoric, dosar în care au dat declaraţii şi secretarul primăriei, Marius Mihăiţă, dar şi arhitectul şef, Ştefan Călin.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu pe numele fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, dar şi împotriva lui Ştefan Dumitraşcu, arhitect şef în cadrul instituţiei. Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi secretarul primăriei, Marius Mihăiţă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu pe numele fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, dar şi împotriva lui Ştefan Dumitraşcu, arhitect şef în cadrul instituţiei. Pentru aceeaşi infracţiune este cercetat şi secretarul primăriei, Marius Mihăiţă.

Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, a ajuns la sediul DNA, vineri, pentru a fi audiat într-un dosar care vizează construcţia unui bloc într-o zonă protejată istoric

Cauza a fost deschisă la sesizarea Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, condusă de NNicușor Dan care a precizat pentru MEDIAFAX că „plângerea a fost depusă în toamna anului 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi, din cauză că Liviu Negoiţă, unul dintre cei vizaţi, este avocat, plângerea a fost trimisă la Pachetul Curţii de Apel Bucureşti. Iniţial, Parchetul a zis că noi am făcut târziu plângerea şi a clasat-o. Noi am atacat la Curtea de Apel Bucureşti şi am câştigat. Dosarul s-a întors în urmă cu cinci, şase luni la Parchetul Curţii de Apel şi de aici a fost trimis la DNA în urmă cu trei luni”.

Nicuşor Dan a mai spus că plângerea este îndreptată împotriva fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi a altor doi foşti şi actuali angajaţi ai instituţiei, Marius Mihăiţă, secretar, şi arhitectul şef, Ştefan Călin Dumitraşcu. Ambii au fost audiaţi vineri de procurorii DNA.

„Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi, în subsidiar, de distrugere. Este vorba de o construcţie pentru care ei au dat patru autorizaţii de construire succesive. Construcţia e în Calea Dudeşti, nr 94. Au dat autorizaţii pentru cinci etaje, pentru şapte etaje, pentru opt etaje şi pentru nouă etaje. Dar, de fapt, s-au construit zece etaje. Problema pentru care noi am făcut plângerea penală a fost că tribunalul deja se pronunţase pe nelegalitatea construcţiilor de cinci şi şapte etaje susţinând că sunt prea înalte faţă de regimul de înălţime al zonei. La trei zile după decizie au dat aviz pentru nouă etaje. Este zonă de protecţie a unui monument istoric, fiind la distanţă mică de o casă monument istoric”, a declarat Nicuşor Dan pentru MEDIAFAX.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
DNA ,
PRIMAR ,
CONSTRUCTIE ,
liviu negoita ,
audiere ,
dosar
COMENTARII
  • sustineti legea darii in plata 26 feb 2016

    Duminica, 28.02.2016 ora 12:00 se iese in Piata Constitutiei pentru ca legea darii in plata sa intre in vigoare

  • Pt. adepţii lui Băsescu 26 feb 2016

    Dacă tot sunteți admiratori ai regimului „Bătrânei codoaşă” de ce nu-l cereţi de soţ pe Șantaj Băsescu? Nuți Udrea, gagica lui Șantaj Băsescu, ar muri de gelozie dacă ar afla una ca asta! Ar scăpa „săraca” de belele! Mi-e scârbă.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”